NUORTEN ÄÄNI -TOIMITUS

Pääkaupunkiseudun Nuorten Ääni -toimitus on Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen media- ja demokratiakasvatushanke, joka on suunnattu 13–19-vuotiaille pääkaupunkiseutulaisille nuorille. Nuorten Ääni -toimitus toimii yhteistyössä Helsingin Sanomien, Yleisradion ja Suomen Kuvalehden kanssa. Yhteistyökumppanit julkaisevat nuorten toimittamia lehti- ja tv-juttuja muiden juttujensa lomassa, esimerkiksi A-studiossa.
 
Yhteistyö on kaksisuuntaista; nuoret saavat äänensä kuuluville ja medioiden edustajat pitävät arvokkaana sitä, että nuoret voivat nostaa esiin sellaisia aiheita ja näkökulmia, joita aikuiset toimittajat eivät enää näe. Nuorten Ääni -toimituksen jutuissa on käsitelty mm. alaikäisten seksinmyyntiä, huvipuiston kausityöntekijöiden kohtelua ja koulun nettivalvonnan laillisuutta.
 
Nuorten Ääni -toimitus on perustettu nuorten aloitteesta ja sen toiminta perustuu osallisuuteen. Nuoret ideoivat ja toteuttavat jutut itse, tekevät toimitusta koskevat päätökset ja johtavat kokouksia. Lisäksi nuoret osallistuvat toiminnan arvioimiseen ja kehittämiseen. Työntekijöiden roolina on tukea nuoria näissä tehtävissä. Tällä hetkellä toiminta tavoittaa pääkaupunkiseudun nuoria, mutta pitkälle kehitetty konsepti ainutlaatuisine työmenetelmineen on laajennettavissa koko maahan.
 
Ismo Kiesiläinen