PIENI SUURI ENERGIAKIRJA

AJANKOHTAISTA

Käsi, joka selaa kännykällä Taloyhtiön energiakirjaa
Poiminnat

Taloyhtiön energiakirja (nettiversio)

Melkein kaikilla suomalaisilla on asunto. Tutkitusti myös suurin osa meistä haluaa säästää energiaa ja taltuttaa ilmastonmuutosta. Monella ei kuitenkaan ole selkeää kuvaa, miten näihin asioihin pystyisi itse asumisessaan vaikuttamaan. Tämä on ongelmallista. Koti on tärkeä paikka ja juuri siellä ihmisen soisi olevan onnellinen ja toimelias.

Elokuun lopussa 2010 ilmestynyt Pieni suuri energiakirja kertoo, mitä voi ja kannattaa tehdä. Pientalojen asukkaiden toimintamahdollisuudet painottuvat, mutta kirjassa on paljon tietoa myös kerrostaloissa asuville. Vaikka teos käsittelee käytännön energiatehokkuutta ja energiansäästöä, sen kirjoittaja ei ole insinööri tai tutkija, vaan ympäristötoimittaja Jussi Laitinen. Monimutkaisetkin asiat esitetään kirjassa helposti ymmärrettävässä muodossa.

Kirjan takana on näkemys, että pelkkä uusi ja parempi tekniikka ei riitä. Tarvitaan tahtoa, asennetta ja toimintatapojen muutosta, jotta energian kulutus saadaan kotitalouksissa ja koko yhteiskunnassa ei vain suhteelliseen, vaan myös absoluuttiseen laskuun. Tämä on myös kirjan tekoa sekä rahalla että asiantuntijakommentein tukeneen Sitran Energiaohjelman tavoite.

Kirjan ohjeiden avulla tuotetaan negawatteja megawattien sijaan. Negawatit ovat energiatehokkuudella säästettyjä watteja. Ympäristöystävällisyytensä lisäksi negawatit ovat selvästi halvempia kuin tavalliset watit. Kirjan ohjeet auttavat säästämään luonnon lisäksi myös rahaa.

Pieni suuri energiakirja on ostettavissa hyvin varustetuista kirjakaupoista tai tilattavissa Into-kustantamosta »

Ota yhteyttä

ihmiset
Vesa-Matti Lahti
Johtava asiantuntija, Ennakointi ja strategia