Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta

Sitran ja Heurekan näyttely avaa ikkunoita tulevaisuuteen ja antaa eväitä oivalluksille. Ovet tulevaisuuden Jukolaan avautuvat 17.11.2017.

MISTÄ ON KYSE?

Minkälaista suomalaisten arki on 50 vuoden päästä?  Miten matkustamme tai asumme, entä mitä syömme? Tulevaisuus ei tapahdu, vain se tehdään arkisilla valinnoilla. Jo tänään.

Marraskuussa 2017 avautuvat Heurekan ja Sitran yhteinen Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -näyttely havainnollistaa näitä valintoja. Se on vuorovaikutteinen ja toiminnallinen näyttely, joka virittää ajattelemaan. Kävijä pääsee rakentamaan tulevaisuutta omilla päätöksillään ja teoillaan. Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -näyttely on osa Sitran juhlavuotta sekä virallista Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Seitsemää sisarusta rakennettiin kiertueella ja YouTubessa

Ennen näyttelyn avautumista yleisöllä oli mahdollisuus vaikuttaa sen sisältöön Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -kiertueella. Kiertue vieraili seitsemällä paikkakunnalla: Oulussa, Turussa, Joensuussa, Jyväskylässä, Porissa, Helsingissä ja Inarissa. Mukana kiertueella oli Heurekan sympaattinen ja hauska ystävärobotti Pepper, jonka tulet tapaamaan myös näyttelyssä.

Myös tubettajat heittäytyivät pohtimaan tulevaisuuteen liittyviä aiheita omilla kanavillaan, osallistuen omalta osaltaan näyttelyn rakentamiseen. Mukana olivat Roni Back, Tuure Boelius, Sartsu Sara Sainio, Vinkare, Hermanni, Wildeem/Deliwien, Soikkuu, Mansikkka, Justimusfilms ja Pinkku Pinsku.

Katso tubettajien videot täältä.

Missä mennään?

Näyttelysuunnittelun ja -rakentamisen loppuspurtti on käynnissä: sisarukset ovat ihan pian valmiina tapaamaan yleisönsä. Näyttelyn rakentumista voit seurata Sitran ja Heurekan some-kanavilla. Ovet Jukolan utopiakaupunkiin avautuvat 17.11.2017.

Kuka seitsemästä sisaruksesta olet?

PINNALLA NYT

Tästä puhutaan.

KIERTUE

Kiitos kiertueella käyneet! Kiitos Suomi!

OTA YHTEYTTÄ

Kysy, kerro, kommentoi!

Mistä on kyse?