Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta

Sitran ja Tiedekeskus Heurekan näyttelyssä pohdittiin seitsemän sisaruksen kautta, millainen Suomi on viidenkymmenen vuoden kuluttua. Näyttely sulki ovensa 13.1.2019.

PINNALLA NYT

Tästä puhutaan.

Tulevaisuuden uutiset

Täällä jo tänään.

MISTÄ ON KYSE?

Minkälaista suomalaisten arki on 50 vuoden päästä?  Miten matkustamme tai asumme, entä mitä syömme? Tulevaisuus ei tapahdu, vain se tehdään arkisilla valinnoilla. Jo tänään. Heurekan ja Sitran yhteinen Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -näyttely havainnollisti näitä valintoja.

Vuorovaikutteisen ja pelillisen näyttelyn keskiössä olivat tarinat. Näyttelyn seitsemän sisarusta – Simone, Auvo, Erna, Laura, Tomas, Tino ja Julia – olivat perustamassa uutta Jukolan kylää. Sisarukset olivat kukin arvomaailmaltaan hyvin erilaisia, joten heillä oli hyvin erilaiset käsitykset siitä, millainen kodista pitäisi tulla. Näyttelyvieras pääsi auttamaan sisaruksia valinnoissa, ja nousikin koko näyttelyn päähenkilöksi.

Tulevaisuusnäyttely oli paitsi ajatuksia herättävä kokonaisuus, myös vahvasti visuaalinen elämys.

Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -näyttely oli osa Sitran juhlavuotta sekä virallista Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Seitsemää sisarusta rakennettiin kiertueella ja YouTubessa

Ennen näyttelyn avautumista yleisöllä oli mahdollisuus vaikuttaa sen sisältöön Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -kiertueella. Kiertue vieraili seitsemällä paikkakunnalla: Oulussa, Turussa, Joensuussa, Jyväskylässä, Porissa, Helsingissä ja Inarissa. Mukana kiertueella oli Heurekan sympaattinen ja hauska ystävärobotti Pepper, jonka tulet tapaamaan myös näyttelyssä.

Myös tubettajat heittäytyivät pohtimaan tulevaisuuteen liittyviä aiheita omilla kanavillaan, osallistuen omalta osaltaan näyttelyn rakentamiseen. Mukana olivat Roni Back, Tuure Boelius, Sartsu Sara Sainio, Vinkare, Hermanni, Wildeem/Deliwien, Soikkuu, Mansikkka, Justimusfilms ja Pinkku Pinsku.

Katso tubettajien videot täältä.

Missä mennään?

Näyttely oli Heurekassa avoinna 16.11.2017-13.1.2019. Heureka myi Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -näyttelyn konseptin australialaiselle MOD.-tiedekeskukselle, joka siirtää seitsemän sisaruksen tarinan Adelaideen, aavikoituvaan Etelä-Australiaan.

Kuka seitsemästä sisaruksesta olet?

Tieteen yö

Heurekan ja Sitran monitieteinen ja -taiteinen, kokonaisvaltaisen elämyksellinen tapahtuma vei mahdollisiin tulevaisuuksiin. Kurkkaa fiiliksiin!

KIERTUE

Kiitos kiertueella käyneet! Kiitos Suomi!

OTA YHTEYTTÄ

Kysy, kerro, kommentoi!

Mistä on kyse?