Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta

Sitran ja Heurekan näyttely avaa ikkunoita tulevaisuuteen ja antaa eväitä oivalluksille. Ovet tulevaisuuden Jukolaan avautuvat 17.11.2017, mutta sitä ennen pääset rakentamaan sisarushahmoja kiertueella.

 

MISTÄ ON KYSE?

Minkälaista suomalaisten arki on 50 vuoden päästä?  Miten matkustamme tai asumme, entä mitä syömme? Tulevaisuus ei tapahdu, vain se tehdään arkisilla valinnoilla. Jo tänään.

Marraskuussa 2017 avautuvat Heurekan ja Sitran yhteinen Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -näyttely havainnollistaa näitä valintoja. Se on vuorovaikutteinen ja toiminnallinen näyttely, joka virittää ajattelemaan. Kävijä pääsee rakentamaan tulevaisuutta omilla päätöksillään ja teoillaan.

Seitsemän sisarusta rakennetaan kiertueella

Ennen näyttelyn avautumista yleisöllä on mahdollisuus vaikuttaa sen sisältöön maaliskuussa starttaavalla Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta
-kiertueella. Heurekan ja Sitran kiertue vierailee seitsemällä paikkakunnalla: Oulussa, Turussa, Joensuussa, Jyväskylässä, Porissa, Helsingissä ja Inarissa. Mukana kiertueella on Heurekan sympaattinen ja hauska ystävärobotti Pepper.

TUBETTAJAT TUTKIVAT TULEVAISUUTTA

Osana Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -kiertuetta kymmenen tubettajaa pohtii videoissaan tulevaisuuteen liittyviä aiheita. Mukana ovat Roni Back, Tuure Boelius, Sartsu Sara Sainio, Vinkare, Hermanni, Wildeem/Deliwien, Soikkuu, Mansikkka, Justimusfilms ja Pinkku Pinsku.

Katso videot täältä.

Kuka seitsemästä sisaruksesta olet?

PINNALLA NYT

Tästä puhutaan.

 

Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta
-kiertueen aikataulu:

7.-8.3. Tietomaa Oulu
6.4. Me-talo Turku, Pansio
11.-12.5.  SciFest Joensuu
31.5. ToukoFest Jyväskylä
10.-11.7. SuomiAreena Pori
12.-13.8. Tubecon Helsinki
18.-19.8. Ijahis Idja Inari

Tulevaisuustalo Sitra perustettiin, kun Suomi täytti 50 vuotta 1967.  Juhlimme 50-vuotista taivaltamme tulevaisuustyön merkeissä. Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -näyttely on osa Sitran juhlavuotta sekä virallista Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

KIERTUE

Tule rakentamaan sisaruksia!

OTA YHTEYTTÄ

Kysy, kerro, kommentoi!

Mistä on kyse?