TIEDOLLA JOHTAMINEN SOTE-PIIRISSÄ

AJANKOHTAISTA

uutiset

Uusi ilmastolomailu on kekseliästä ja helppoa lähimatkailua

Sitra on aloittanut yhdessä Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) kanssa tiedolla johtamisen hankkeen, jossa tarkastelunäkökulmaksi on valittu

Hanke toteutetaan kahdessa vaiheessa. Tiedon hyödyntämisen vaiheessa keskitytään tiedon hyödyntämismahdollisuuksiin sekä laaditaan ja testataan tiedolla johtamisen malli. Tiedon tuottamisen vaiheessa selvitetään sosiaali- ja terveyspiirin valmiuksia tiedolla johtamiseen sekä määritellään vaatimukset ja tavoitetila tietojärjestelmille.

Eksote on vapaaehtoisesti perustettu kuntayhtymä, joka aloitti toimintansa 1.1.2009. Se vastaa sosiaali- ja terveydenhuollon peruspalveluista sekä erikoissairaanhoidosta yhtenä kokonaisuutena. Palvelurakenteen keventäminen ja palveluverkon optimointi ovat Eksoten keskeisimpiä strategisia tavoitteita. Mukana olevat kaupungit ja kunnat ovat asettaneet 2,5 prosentin katon kustannuksien vuosittaiselle nousulle tilanteessa, jossa vanhusten määrä kasvaa huomattavasti. Eksote-kuntayhtymään kuuluu 9 kuntaa: Imatra, Lappeenranta, Lemi, Luumäki, Parikkala, Rautjärvi, Ruokolahti, Savitaipale ja Taipalsaari.  Asukkaita Eksoten alueella on noin 133 000.

Hankkeen esiselvitys on valmistunut ja varsinaisen hankkeen ensimmäinen vaihe alkaa vuoden 2012 alusta ja kestää viisi kuukautta.

Sitran tavoitteena on kehittää Eksote-pilottihankkeessa mallia, jota voidaan levittää ja hyödyntää laajemmin Suomessa.

Lisätietoja

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri 

Ota yhteyttä

ihmiset
Kimmo Haahkola

Mistä on kyse?