Aarne Granlund

Projektikoordinaattori, Hiilineutraali teollisuus, Sitra


Kuka?

Aarne Granlund tutkii ja selvittää Sitran Hiilineutraali kiertotalous -teemassa Pariisin sopimuksen ilmastonmuutoksen hillinnän tavoitteiden toteuttamista hiilibudjetteina Suomessa ja Pohjoismaissa.

Mitä?

Aarnea kiinnostavat ilmastonmuutoksen syiden tutkiminen ja sen pahimpien vaikutusten systeeminen estäminen. Tilanne muuttuu nopeasti ja tavoitteiden toteuttaminen edellyttää rakenteellista toimintaa. Luottavainen on silti syytä olla, koska Suomesta löytyy toimivia ratkaisuja ja ilmasto-innokkaita kansalaisia.

Aarne on työskennellyt opiskeluaikana kansainvälisessä energia-alan yrityksessä sopimusjuridiikan parissa ja avustanut tutkimusta Helsingin yliopiston kansainvälisen oikeuden huippuyksikössä. Verkostoituminen kansainvälisten ilmastoasiantuntijoiden kanssa takaa sen, että häneltä löytyy tuoretta tietoa ilmastonmuutoksen kehityskuluista.

Kansainvälisen oikeuden parissa Helsingin yliopistossa aloitettuja opintojaan Aarne jatkaa parhaillaan UArctic-järjestelmässä Norjassa ja Islannissa keskittyen arktiseen ilmastonmuutokseen ja ilmastopolitiikkaan.

Häh?

Aarnen löydät helpoiten perhokalastamasta lähiruokaa äärimmäisen vähähiilisin keinoin joko Helsingin lähivesiltä tai Lapista. Silloin, kun Aarne on datayhteyksien sisällä, tiedonjakoa ja kannanottoja kannattaa seurata Twitterissä.

Tältä kirjoittajalta

Luitko jo?