ihmiset

Andrei Brasoveanu

Partner, Accel Partners

Andrei Brasoveanu liittyi Acceliin vuonna 2014 ja työskentelee yksikössä, joka vastaa muun muassa  web 3.0/krypto-, ohjelmisto-, tietoturvallisuus-  ja finanssipalvelualueiden pääomasijoituksista. Accel oli aikaisen vaiheen sijoittaja ikonisissa suomalaisissa yrityksissä kuten Supercell ja Rovio.  
 
Viimeisen vuoden aikana, Andrei on vastannut Accelin sijoituksesta Soraressa, mikä on palvelu, joka yhdistää non-fungible token eli NFT-tekniikan, digitaaliset keräilykortit ja fantasy-pelaamisen. Lisäksi Andrei vastaa sijoituksesta Sky Mavis -yrityksessä, joka on kehittänyt PTE (play-to-earn) Axie Infinity-pelin. Näiden lisäksi hänen vastuullaan on sijoitukset Tenderlyssä – web 3.0 kehittämisalusta hajautetuille sovelluksille sekä Nansenissa, joka on johtava lohkoketjujen analytiikkayritys.  
 
Ennen aloittamista web 3.0/kryptojen parissa, Andrei johti Accelin sijoituksia muun muassa seuraavissa yrityksissä – Ermetic, Genesis, Tessian, Raycast, Conduktor, Rasa, Rows, Checkly, Humio (myyty Crowdstrikelle), Celonis, Personio, UiPath, Instana (myyty IBM:lle) ja Monzo. 
 
Ennen siirtymistä Acceliin, Andrei työskenteli kymmenisen vuotta Yhdysvalloissa muun muassa Foundation Capitalissa sekä KCG/Virtussa, joka on suurin nopearytmisen pörssikaupankäynnin yritys Yhdysvalloissa. Sitä ennen hän oli mukana perustamassa yritystä, joka rakensi algoritmiä nopearytmiseen kaupankäyntiin hyödykemarkkinoilla.