ihmiset

Anu Paajanen

Asiantuntija, Luonto ja arki

Kuka?

Anu on kestävyysratkaisujen asiantuntija, joka on kiinnostunut siitä, miten kestävää tulevaisuutta rakennetaan mielikuvituksen ja tarinoiden voimalla. Hän työskentelee Luonto ja arki -projektissa, jossa yhtenä tavoitteena on auttaa kaikkia kuvittelemaan innostavia tulevaisuuksia, jotka ovat kestäviä myös luonnolle.

Mitä?

Anu on opiskellut valtiotieteitä Helsingin yliopistossa sekä muotoilua, johtamista ja projektisuunnittelua tanskalaisessa Kaospilot-muotoilukoulussa. Hän on aiemmin kouluttanut vapaaehtoisia ja suunnitellut vapaaehtoistoimintaa useissa kansalaisjärjestöissä. 

Anu on työskennellyt elinikäisen oppimisen parissa Sitran Osaamisen aika -projektissa ja luonut tunteita puhuttelevia oppimiskokemuksia ystäviensä kanssa perustamassaan osuuskunnassa  Hänet kannattaa pyytää paikalle, kun jotakuta tarvitaan fasilitoimaan, kuvittamaan ajatuksia, ideoimaan tai kysymään paljon selventäviä kysymyksiä. 

Anulle on tärkeää, että tulevaisuutta tehdään yhdessä ja erilaiset näkökulmat huomioon ottaen. Tulevaisuus kuuluu kaikille, eikä kestävää arkea voi rakentaa yksin. Olemme kaikki riippuvaisia toisistamme. 

Häh?

Anun täydelliseen vuorokauteen kuuluvat yhdeksän tunnin yöunet, The Long Time Academy -podcastin kuuntelu ja päämäärätön käveleskely auringonpaisteessa. Anu uskoo, että tulevaisuudessa olemme vähemmän tehokkaita ja teemme enemmän asioita, jotka tekevät meille hyvää. Esimerkiksi nukumme enemmän päiväunia.

Mistä on kyse?