ihmiset

Bruce Jones

Ulkopolitiikan toimintaohjelman johtaja , Brookings

Bruce Jones on Brookingsin ulkopolitiikan toimintaohjelman johtaja ja varapuheenjohtaja sekä Brookingsin Institution’s Project on International Order and Strategy -hankkeen Senior fellow -tutkija. Hän on myös Freeman Spogli Instituten konsultoiva professori Stanford Universityssa ja Center on International Cooperation -keskuksen neuvoa-antavan toimikunnan puhemies New York Universityssa.

Jonesin tieteellinen asiantuntijuus ja työkokemus painottuu kansainväliseen turvallisuuteen. Nykyisessä tutkimustyössään hän on keskittynyt Yhdysvaltain strategiaan, kansainväliseen järjestykseen ja nopeasti kehittyviin talouksiin. Hänen uusin kirjansa, joka käsittelee näitä aiheita, kantaa nimeä Still Ours to Lead: America, Rising Powers, and the Tension between Rivalry and Restraint (Brookings Institution Press, 2014). Hän on myös kirjoittanut yhdessä Carlos Pascualin ja Stephen Stedmanin kanssa teoksen Power and Responsibility: Building International Order in an Era of Transnational Threats (Brookings Institution Press, 2009); sekä yhteistyössä Waheguru Pal Singh Sidhun ja Pratap Bhanu Mehtan kanssa teoksen Shaping the Emerging World: India and the Multilateral Order (Brookings Press, 2013).

Jones johtaa geopolitiikan ja energiavallankumouksen rajapinnassa tehtävää tutkimusta ja on yksi kirjan Risk Pivot: Great Powers, International Security and the Energy Revolution (Brookings Institution Press, 2014) kirjoittajista. Muita hänen julkaisujaan ovat seuraavat teokset: David Stevenin ja Emily O’Brienin kanssa kirjoitettu ”Fueling the New Order” (Brookings, April 2014) ja David Stevenin ja Andrew Hartin kanssa yhteistyössä kirjoitettu ”Chill Out: Why Cooperation is Balancing Conflict Among Major Powers in the New Arctic” (Brookings, 2012).

Jonesilla on laajaa kokemusta erityisesti interventioiden ja kriisien hallinnasta. Hänellä on tohtorin tutkinto London School of Economics -korkeakoulusta ja lisäksi hän on toiminut Stanfordin yliopiston Hamburg fellow -tutkijana kriisien ennaltaehkäisyssä.

Bruce Jones oli Sitran kansainvälisen asiantuntijapaneelin jäsen vuosina 2017-2019.

Mistä on kyse?