ihmiset

Emma-Leena Kemppainen

Asiantuntija, Data ja kilpailukyky

Kuka?

Emma-Leena työskentelee asiantuntijana Datatalouden tiekartta -projektissa, jossa rakennetaan laajassa yhteistyössä reilun datatalouden tiekartta Suomelle. Emma-Leena uskoo, että datan avulla tehdään fiksumpia päätöksiä yhteiskunnallisesti, yrityksissä sekä yksilön arjessa.

Mitä?

Ennen Sitraa Emma-Leena on työskennellyt yhteiskunnallisen kehittämisen ja viestinnän tehtävissä alue- ja valtionhallinnossa, eduskunnassa sekä EU-instituutioissa. Emma-Leenalla on monipuolinen työkokemus projektinhallinnasta, yhteiskunnallisesta kehittämisestä ja kansainvälisistä viestintätehtävistä.

Emma-Leena on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri Turun yliopistosta. Yliopisto-opinnot hän aloitti ranskan kielen ja kulttuurin laitoksella, sillä ranskan kieli on kaunein, kulttuuri kiehtovin, keittiö herkullisin ja Zinedine Zidane legendaarisin. Halu rakentaa parempaa yhteiskuntaa ohjasi kuitenkin valtio-opin opintojen pariin ja antoi suunnan työelämään.

Häh?

Vapaa-ajallaan Emma-Leena yhdistää mielellään liikunnan ja kirjallisuuden lenkkeillen lähiluonnossa äänikirjoja kuunnellen. Hän nauttii myös matkustamisesta, teatteri-illoista ja joogasta.