Hannu-Pekka Ikäheimo

Asiantuntija, Demokratia ja osallisuus, Sitra
Kuva: Miikka Pirinen / Sitra
Kuva: Miikka Pirinen / Sitra

Kuka?

Hannu-Pekka työskentelee asiantuntijana Sitran ennakointitiimissä. Häntä inspiroivat uudet digitaalisen osallisuuden ja vaikuttamisen muodot. Tällä hetkellä hän on mukana Tulevaisuuden uudistajat -hankkeessa, jonka lisäksi hän tekee selvitystyötä yhteiskunnallisen vaikuttamisen murroksesta Kansanvallan peruskorjaus -avainalueelle.

Mitä?

Demokratian tulevaisuus ja viestintäteknologisen murroksen yhteiskunnalliset vaikutukset ovat teemoja, joiden parissa Hannu-Pekka on työskennellyt pitkään. Vuonna 2018 hän julkaisi edellä mainittuihin aihepiireihin pureutuvan kirjan Totuuden jälkeen (Teos-kustantamo) yhdessä tutkija Antto Vihman ja toimittajien Jarno Hartikainen ja Olli Seuri kanssa.

Koulutukseltaan Hannu-Pekka on yhteiskuntatieteiden maisteri ja väitöskirjatutkija Tampereen yliopiston politiikan tutkimuksen tohtoriohjelmassa. Väitöskirjassaan Hannu-Pekka tutkii EU-julkisuuden ja demokratian välistä suhdetta. Väitöstutkimuksen on määrä valmistua vuoden 2020 aikana.

Häh?

Hannu-Pekan vapaa-aika kuluu hiihtoladuilla, lenkkipoluilla ja kirjojen ääressä. Hän rakastaa pitkiä lenkkejä, kirjoja ja kirjoittamista.

Tältä kirjoittajalta

Luitko jo?

Mistä on kyse?