Siirry suoraan sisältöön

Hannu-Pekka Ikäheimo

Asiantuntija, Ennakointi, Sitra

+358 (294) 618 253

Kuka?

Hannu-Pekka työskentelee asiantuntijana Sitran ennakointitiimissä. Osana Sitran Seuraava erä -visiotyötä Hannu-Pekka on muun muassa analysoinut viestintäteknologisen murroksen yhteiskunnallisia vaikutuksia.

Mitä?

Tieteen ja tutkimuksen välinen vuoropuhelu sekä teknologian yhteiskunnalliset vaikutukset ovat teemoja, joiden parissa Hannu-Pekka työskentelee tällä hetkellä.

Koulutukseltaan Hannu-Pekka on yhteiskuntatieteiden maisteri ja väitöskirjatutkija Tampereen yliopiston politiikan tutkimuksen tohtoriohjelmassa. Tätä kautta hän tuo tärkeän lisän politiikan tutkimuksellista näkemystä Sitran ennakointityöhön. Väitöskirjassaan Hannu-Pekka tutkii EU-julkisuuden ja demokratian välistä suhdetta. Väitöstutkimuksen ensimmäinen artikkeli, EU nautintovarkaana: tulkintakehyksen ”EU-kieltää” –artikkeleissa, julkaistiin Politiikka-lehdessä 4/2016.

Häh?

Hannu-Pekan vapaa-aika kuluu hiihtoladuilla, lenkkipoluilla ja kirjojen ääressä. Tämä urheilua rakastava bibliofiili pitää abstrakteista käsitteistä, paksuista kirjoista ja kirjoittamisesta.

Tältä kirjoittajalta

Luitko jo?

Mistä on kyse?