ihmiset

Hannu-Pekka Ikäheimo

Projektijohtaja, Uudet vaikuttamisen tavat

Kuka?

Hannu-Pekka työskentelee projektijohtajana Uudet vaikuttamisen tavat -projektissa, joka on osa Demokratia ja osallisuus -teemaa. Projektissa kehitetään ihmisille uusia osallistumisen ja vaikuttamisen tapoja, jotka tukevat edustuksellista demokratiaa.

Mitä?

Hannu-Pekalla on laaja työkokemus demokratian tutkimuksesta ja kehittämisestä. Viime vuosina häntä ovat erityisesti kiinnostaneet viestintäteknologinen murros ja sen vaikutukset yhteiskunnalliseen vallankäyttöön ja osallistumiseen. Vuonna 2021 hän julkaisi kollegansa Jukka Vahdin kanssa aiheesta selvityksen Mediavälitteinen yhteiskunnallinen vaikuttaminen: murros ja tulevaisuus. Hannu-Pekka on myös yksi Totuuden jälkeen: miten media selviää algoritmien ja paskapuheen aikana -tietokirjan (2018) kirjoittajista.

Koulutukseltaan Hannu-Pekka on yhteiskuntatieteiden tohtori. Hän valmistui vuonna 2021 Tampereen yliopiston politiikan tutkimuksen tohtoriohjelmasta. Väitöskirjassaan Politiikkaa ilman vaihtoehtoja? hän tutki suomalaista EU-journalismia.

Hannu-Pekka uskoo, että spontaanisti syntyvät verkostot haastavat hierarkioita yhä vahvemmin tulevaisuudessa, mikä muuttaa yhteiskuntia perustavalla tavalla.

Häh?

Hannu-Pekka on intohimoinen urheilun ystävä. Iso osa hänen vapaa-ajastaan kuluu lenkkipoluilla, hiihtoladuilla ja penkkiurheilun parissa.

Mistä on kyse?