ihmiset

Heikki Lauha

Asiantuntija, Digitaalinen valta ja demokratia

Kuka? 

Heikki työskentelee asiantuntijana Digitaalinen valta ja demokratia -projektissa. Hänen tavoitteenaan on edistää menetelmiä ja toimintamalleja, joilla digitalisaatio valjastetaan demokratian vahvistamiseen. Heikki keskittyy erityisesti ratkaisuihin, joilla tuetaan sivistystä ja osallisuutta digitaalisella aikakaudella.

Mitä?

Heikki on taustaltaan valtiotieteiden maisteri sekä historian ja yhteiskuntaopin opettaja. Aiemmin hän työskenteli yli kymmenen vuotta asiantuntijatehtävissä nuorisoalan digitalisaation parissa.

Pitkä kokemus kasvatus- ja nuorisoalalta on vahvistanut Heikin näkemystä siitä, että digitalisaatioon liittyy paljon mahdollisuuksia, mutta kehityksen hyödyt ja riskit jakautuvat epätasaisesti. Heikki kuitenkin uskoo, että reilumpi ja yhteiskunnallisesti kestävämpi digitalisaatiokehitys on mahdollinen.

Muutoksessa tarvitaan vahvaa panostusta lasten ja nuorten osallisuuteen, hyvinvointiin ja yhdenvertaisuuteen. Ota yhteyttä Heikkiin, jos sinulla tai organisaatiollasi on idea hankkeesta näiden tavoitteiden edistämiseksi.

Häh?

Vapaalla Heikin löytää todennäköisimmin mökiltä saunanlämmityspuuhista, metsäpolulta kuuntelemassa podcastia tai sohvalta katsomassa jalkapalloa. Heikki uskoo, että tulevaisuudessa näitäkin kolmea asiaa voi tehdä eettisemmin ja ekologisemmin.