Ilkka Räsänen

Johtava asiantuntija, IHAN - Ihmislähtöinen datatalous, Sitra
SItra. Photo: Miikka Pirinen
SItra. Photo: Miikka Pirinen

Kuka?

Ilkka Räsänen on terveyssektorin moniottelija ja toimii IHAN-projektissa terveydenhuollon ja lääketeollisuuden kokeilujen johtavana asiantuntijana. Hänen tehtävänään on muun muassa selvittää IHAN-pilottiprojektien vaikuttavuutta yksilöön ja yhteiskuntaan sekä pohtia yhdessä alan toimijoiden kanssa reilun datavaihdannan jatkokehittämisen mahdollisuuksia.

Mitä?

Ilkalla on pitkä kokemus ICT-alalta ja hän toteuttanut laajoja projekteja monella toimialalla. Hänellä on monipuolista osaamista niin kansainvälisten IT-jättiläisten kuin pienten startup-yritysten liiketointamalleista ja ajatusmaailmasta. Ilkka on ollut edistämässä digitaalisten innovaatioiden hyödyntämistä sairaanhoitopiireissä ja toiminut Suomen hyötypeliyhdistyksen hallituksessa. Tuotekehitys- ja IPR-asioiden tuntemusta hän on saanut erityisesti startup-yrityksensä myötä.

Häh?

Vapaa-ajallaan Ilkka irrottautuu työkiireistä musiikin parissa usean yhtyeen kitaristina. Kognitiivisia taitoja kehittävän MUBIK-musiikkipelin kehittäminen kuuluu hänen harrastuksiinsa siinä, missä luonnossa kulkeminen ja lautapelitkin. Sukeltaessaan peleissä keskiaikaan tai 1800-luvun höyrykoneiden maailmaan voi huomata, kuinka ihmisen haasteet ovat samat hänen hakiessaan paikkaansa entistä reilummassa maailmassa, vaikka työkalut ovatkin vaihtuneet moneen kertaan.

Tältä kirjoittajalta

Luitko jo?