Jaana Sinipuro

Johtava asiantuntija, Reilu Datatalous, Sitra
SItra. Photo: Miikka Pirinen
SItra. Photo: Miikka Pirinen

Kuka?

Jaana Sinipuro on kokenut ICT-ammattilainen, joka projektijohtajana vastaa IHAN® – ihmislähtöinen datatalous -avainalueesta ja huolehtii myös Hyvinvoinnin palveluoperaattorin hankkeiden loppuvaiheesta. Isaacus – Hyvinvoinnin palveluoperaattorin tavoitteena oli saada Suomen kaltoin kohdellut ja unohdetut tietovarannot hyötykäyttöön palvelemaan tutkimusta ja tuotekehitystä ja johtamista. IHAN®-hanke puolestaan laajentaa datatalouden mahdollisuuksia kehittää toimialaneutraalia standardia yksilön luvalla tapahtuvaan tiedonvaihtoon eri toimijoiden välillä.

Mitä?

Jaanalla on yli 17 vuoden kokemus analytiikasta, big datasta ja tiedolla johtamisesta. Jos sosiaali ja terveydenhuollon tiedolla johtamisen haasteet, ICT-asiat tai henkilöverkostot askarruttavat, kannattaa kilauttaa.

Jaana on johdon laskentatoimen ammattilainen. Hän on työskennellyt kansainvälisen ohjelmistoalan yrityksen konsultoinnissa, myynnissä ja myynnin tuessa. Kokonaisarkkitehtuuriin ja tiedolla johtamiseen liittyvä ammattiosaaminen on tiivistetty 2013 ilmestyneeseen kirjaan ”Tiedolla johtaminen toimialan murroksessa”,

Häh?

Työt unohtuvat hevosen selässä tai koirien kanssa ulkoilemalla. Välillä Jaana kunnostaa 130-vuotiasta hirsitaloa Turun saaristossa tai upottaa sormet vanhan puutarhan multaan. Meri ja saaristo inspiroivat ympäri vuoden.

Tulevaisuudessa robotiikka ja keinoäly korvaavat perushommat. Ajattelua, inhimillistä välittämistä ja elävää dialogia emme kuitenkaan pysty ulkoistamaan – siksi niitä taitoja tuleekin kehittää joka päivä.

Tältä kirjoittajalta

Luitko jo?

Mistä on kyse?