Jaana Sinipuro

Projektijohtaja, IHAN kitkaton ja kestävä elämä, Sitra

+358 (294) 618 425

Kuka?

Jaana Sinipuro on kokenut ICT-hörhö, joka vetää Sitran Hyvinvoinnin palveluoperaattori avainaluetta. Tavoitteena on saada Suomen kaltoin kohdellut ja unohdetut tietovarannot hyötykäyttöön palvelemaan tutkimusta ja tuotekehitystä sekä johtamista.

Mitä?

Jaanalla on yli 17 vuoden kokemus analytiikasta, big datasta ja tiedolla johtamisesta. Jos sosiaali ja terveydenhuollon tiedolla johtamisen haasteet, ICT-asiat tai henkilöverkostot askarruttavat, kannattaa kilauttaa.

Jaana on johdon laskentatoimen ammattilainen, joka on tehnyt töitä kansainvälisen ohjelmistoalan yrityksen konsultoinnissa, myynnissä ja myynnin tuessa. Kokonaisarkkitehtuuriin ja tiedolla johtamiseen liittyvä ammattiosaaminen on tiivistetty 2013 ilmestyneeseen kirjaan ”Tiedolla johtaminen toimialan murroksessa”,

Häh?

Työt unohtuvat hevosen selässä tai koirien kanssa ulkoilemalla. Välillä Jaana kunnostaa 130-vuotiasta hirsitaloa Turun saaristossa tai upottaa sormet vanhan puutarhan multaan. Meri ja saaristo inspiroivat ympäri vuoden.

Tulevaisuudessa robotiikka ja keinoäly korvaavat perushommat. Ajattelua, inhimillistä välittämistä ja elävää dialogia emme kuitenkaan pysty ulkoistamaan – siksi niitä taitoja tuleekin kehittää joka päivä.

Tältä kirjoittajalta

Luitko jo?

Mistä on kyse?