Janne Peljo

Projektijohtaja, Ilmasto- ja luontoratkaisut, Sitra
SITRA. Kuva: Miikka Pirinen / Sitra
SITRA. Kuva: Miikka Pirinen / Sitra

Kuka?

Janne Peljo toimii Sitrassa projektijohtajana Ilmastoratkaisut -avainalueella.  Avainalue tunnistaa ja analysoi ilmastoratkaisuja ja toimia kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen taloudellisesti tehokkaalla tavalla. Lisäksi se tarjoaa tietoa kunnianhimoisen ja strategisen ilmastopolitiikan tekemisen tueksi Suomessa.

Mitä?

Janne on erikoistunut energiaan ja ilmastoon liittyvien megatrendien tunnistamiseen ja tulkitsemiseen talouden ja yhteiskunnan näkökulmasta. Työssään hän pohtii erityisesti ratkaisuja ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja niiden hyödyntämistä paitsi päästöjen vähentämiseen myös kestävän talouskasvun luomiseen.

Hän on koulutukseltaan KTM Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta, pääaineenaan rahoitus. Lisäksi hänellä on kansainväliseen liiketoimintaan ja strategiaan painottuva CEMS MIM -tutkinto Aalto-yliopistosta ja HEC Parisista.

Ennen Sitraan siirtymistään hän on toiminut kuluttajatuotteiden ja terveydenhuollon strategiaprojektien parissa sekä pankkisektorilla.

Häh?

Vapaa-ajallaan Janne nauttii ajasta perheen ja ystävien kanssa, etenkin hyvän ruuan ja ilmastonmuutoksen uhkaamien ranskalaisten viinien parissa.

Janne uskoo, että vuonna 2030 parkkipaikkoja ja hiilivoimaloita muistellaan samaan tapaan kuin henkilökohtaisia lääkärikäyntejä tai tapaamisia pankkineuvojan kanssa: tehottomana resurssien haaskauksena, joille onneksi on nykyään tarvetta enää ani harvoin – jos ollenkaan.

Tältä kirjoittajalta

Luitko jo?

Mistä on kyse?