Janne Peljo

Projektijohtaja, Ilmastoratkaisut, Sitra

+358 (294) 618 251

Kuka?

Janne Peljo toimii Sitrassa johtavana asiantuntijana Hiilineutraali kiertotalous -teemassa. Hän koordinoi teeman toimintaa ja erilaisia selvityksiä teemajohtajan tukena.

Mitä?

Janne on erikoistunut energiaan ja ilmastoon liittyvien megatrendien tunnistamiseen ja tulkitsemiseen yritysten, sijoittajien ja yhteiskunnan näkökulmasta. Työssään hän pohtii erityisesti ilmastonmuutoksesta kumpuavia riskejä ja mahdollisuuksia näille kohderyhmille.

Hän on koulutukseltaan KTM Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta, pääaineenaan rahoitus. Lisäksi hänellä on kansainväliseen liiketoimintaan ja strategiaan painottuva CEMS MIM -tutkinto Aalto-yliopistosta ja HEC Parisista.

Ennen Sitraan siirtymistään hän on toiminut kuluttajatuotteiden ja terveydenhuollon strategiaprojektien parissa sekä pankkisektorilla.

Häh?

Vapaa-ajallaan Janne nauttii ajasta perheen ja ystävien kanssa, etenkin hyvän ruuan ja ilmastonmuutoksen uhkaamien ranskalaisten viinien parissa. Hän myös juoksee satunnaisesti maratoneja pysyäkseen edes jossain määrin kunnossa.

Janne uskoo, että vuonna 2030 parkkipaikkoja ja hiilivoimaloita muistellaan samaan tapaan kuin henkilökohtaisia lääkärikäyntejä tai tapaamisia pankkineuvojan kanssa: tehottomana resurssien haaskauksena, joille onneksi on nykyään tarvetta enää ani harvoin – jos ollenkaan.

Tältä kirjoittajalta

Luitko jo?