Jenna Lähdemäki-Pekkinen

Asiantuntija, Ennakointi (vapaalla), Sitra
Kuva: Miikka Pirinen / Sitra
Kuva: Miikka Pirinen / Sitra

Kuka?

Jenna työskentelee yhteiskunnallisen ennakoinnin asiantuntijana Sitran ennakointitiimissä, jossa hän erilaisten projektien kautta tukee siirtymistä yhteiskuntaan, jossa eletään hyvää elämää maapallon kantokyvyn rajoissa. Tällä hetkellä Jennaa työllistää Tulevaisuuden uudistajat -projekti, joka yhdistää tulevaisuusajattelua ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen taitoja.

Jenna on työskennellyt Kestävä koulutus -projektin parissa, johon kuuluu Palgrave Macmillanin julkaisema Sustainability, Human Well-Being and the Future of Education -kirja. Lisäksi projektiin kuuluu Kestävän koulutuksen kehittäjät -koulutus ja kokeiluohjelma opettajille, rehtoreille ja muille koulutusalan ammattilaisille.

Muita Jennaa työllistäviä projekteja ovat Hyvinvoinnin seuraava erä -ennakointi ja visioprojekti, jossa Jenna vastasi erityisesti kansainvälisistä työpajoista ja asiantuntijaryhmä Next Era Task Groupista, Tulevaisuuden tekijän työkalupakki, rakentavan yhteiskunnallisen keskustelun Erätauko-toimintamalli erityisesti projektin loppuvaiheessa, jolloin valmisteltiin Erätauko-säätiötä, Leadership under complexity, Kestävyyden eettiset ulottuvuudet ja Uusi juoni -lukupiiri ja verkkojulkaisu.

Mitä?

Jenna on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri Helsingin yliopistosta. Pääaineenaan hän on lukenut yleistä valtio-oppia hallinnon ja organisaatioiden tutkimuksen linjalla. Graduvaiheessa Jenna sukelsi tulevaisuuden tutkimuksen maailmaan. Aikaisemmin hän on työskennellyt viestinnän ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen parissa mm. viestintätoimistossa ja ajatushautomossa.

Häh?

Vapaa-ajalla Jenna joogaa ja lenkkeilee luonnossa ihanan irlanninsetterinsä kanssa. Myös runot ja kaunokirjallisuus ovat lähellä Jennan sydäntä. Runonlausunta nostattaa tilanteen kuin tilanteen!

Tältä kirjoittajalta

Luitko jo?