ihmiset

Jenna Lähdemäki-Pekkinen

Asiantuntija (pitkällä vapaalla), Ennakointi

Kuka?

Jenna Lähdemäki-Pekkinen on ennakoinnin asiantuntija, joka on ollut luomassa uusia konsepteja, koulutusohjelmia ja ajattelua ennakoinnin ja tulevaisuusajattelun laajempaan hyödyntämiseen. Jenna on myös kokenut projektin vetäjä, kouluttaja ja kirjoittaja.

Jennaa kiinnostaa erityisesti ekologinen jälleenrakennus, yritysvastuun kysymykset ja osallistava demokratia. Hänen sydäntä lähellä on yhteiskunnallinen vaikuttavuus ja sillan rakentaminen uudesta ajattelusta käytännön tekemiseen ja toimintaan.

Sitrassa Jenna on työskennellyt muuan muassa Tulevaisuuden uudistajat -projektin vetäjänä, Hyvinvoinnin seuraava erä -visiotyön ja Kestävä koulutus -projektin parissa. Jenna on yksi Sustainability, Human Well-Being and the Future of Education -kirjan kirjoittajista.

Mitä?

Aikaisemmin Jenna on työskennellyt viestinnän ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen parissa mm. viestintätoimistossa ja ajatushautomossa. Hän on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri Helsingin yliopistosta. Pääaineenaan hän on lukenut yleistä valtio-oppia hallinnon ja organisaatioiden tutkimuksen linjalla. Graduvaiheessa Jenna sukelsi tulevaisuuden tutkimuksen maailmaan.

Häh?

Vapaa-ajalla Jenna joogaa ja lenkkeilee luonnossa. Myös kirjallisuus on lähellä Jennan sydäntä ja hän on aina valmiina keskustelemaan kirjallisuusmaailman tuulista.