ihmiset

Jenna Lähdemäki-Pekkinen

Asiantuntija, Ennakointi (vapaalla), Sitra

Kuka?

Jenna työskentelee yhteiskunnallisen ennakoinnin asiantuntijana Sitran ennakointitiimissä, jossa hän erilaisten projektien kautta tukee siirtymistä yhteiskuntaan, jossa eletään hyvää elämää maapallon kantokyvyn rajoissa. Tällä hetkellä Jennaa työllistää Tulevaisuuden uudistajat -projekti, joka yhdistää tulevaisuusajattelua ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen taitoja.

Jenna on työskennellyt Kestävä koulutus -projektin parissa, johon kuuluu Palgrave Macmillanin julkaisema Sustainability, Human Well-Being and the Future of Education -kirja. Lisäksi projektiin kuuluu Kestävän koulutuksen kehittäjät -koulutus ja kokeiluohjelma opettajille, rehtoreille ja muille koulutusalan ammattilaisille.

Muita Jennaa työllistäviä projekteja ovat Hyvinvoinnin seuraava erä -ennakointi ja visioprojekti, jossa Jenna vastasi erityisesti kansainvälisistä työpajoista ja asiantuntijaryhmä Next Era Task Groupista, Tulevaisuuden tekijän työkalupakki, rakentavan yhteiskunnallisen keskustelun Erätauko-toimintamalli erityisesti projektin loppuvaiheessa, jolloin valmisteltiin Erätauko-säätiötä, Leadership under complexity, Kestävyyden eettiset ulottuvuudet ja Uusi juoni -lukupiiri ja verkkojulkaisu.

Mitä?

Jenna on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri Helsingin yliopistosta. Pääaineenaan hän on lukenut yleistä valtio-oppia hallinnon ja organisaatioiden tutkimuksen linjalla. Graduvaiheessa Jenna sukelsi tulevaisuuden tutkimuksen maailmaan. Aikaisemmin hän on työskennellyt viestinnän ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen parissa mm. viestintätoimistossa ja ajatushautomossa.

Häh?

Vapaa-ajalla Jenna joogaa ja lenkkeilee luonnossa ihanan irlanninsetterinsä kanssa. Myös runot ja kaunokirjallisuus ovat lähellä Jennan sydäntä. Runonlausunta nostattaa tilanteen kuin tilanteen!