Juhani Luoma-Kyyny

Johtava asiantuntija, Reilu datatalous, Sitra
Kuva: Miikka Pirinen
Kuva: Miikka Pirinen

Kuka?

Juhani Luoma-Kyyny on IHAN®-avainalueen tietojärjestelmäarkkitehti, joka pitää huolen siitä, että utopistisimmatkin suunnitelmat konkretisoidaan toteutettaviksi kokonaisuuksiksi. Ympäröivän maailman digitalisoitumisen kaaoksessa Juhani on luotettava neuvonantaja, joka pystyy pureutumaan asioiden ytimeen ja kertomaan kannattaako olla huolissaan vai ei.

Mitä?

Juhani toimi aiemmin tietojärjestelmäarkkitehtina Sitran hyvinvointidatan hyödyntämiseen liittyvässä Isaacus-hankkeessa, jossa valmisteltiin 2020 käynnistyneen Findatan toimintamallia. Hänelle on kertynyt yli kolmenkymmenen vuoden työkokemus erilaisten tietojärjestelmien kehittämistyössä. Kokemusta täydentävät kauppatieteen maisterin tutkinto ja tärkeimmät kansainväliset sertifikaatit. Motivaatio on löytynyt tietojärjestelmien arkkitehtuurityön keskeisestä tavoitteesta – säästetään maailma tuottamattomalta puuhastelulta.

Häh?

Töiden jälkeen ja sitä ennen tärkeitä asioita Juhanin elämässä ovat perinteiset rajat ylittävä liikuntaharrastus, perhe ja ruoanlaitto. Jos aikaa jää, sitä voit käyttää vinyylilevy-, kirja- ja elokuvakokoelman parissa – yksin tai ystävien seurassa.

Tältä kirjoittajalta

Luitko jo?