ihmiset

Jyrki Katainen

Yliasiamies, Johto

Kuka?

Jyrki Katainen on Sitran yliasiamies 1.1.2020 alkaen. Hänen tehtävänään on Sitran tulevaisuustyön johtaminen siten, että Sitra pystyy tuottamaan uusia ajatuksia yhteiskunnallisille ja yritysten päätöksentekijöille sekä kokeilemaan ja testaamaan uusia toimintamalleja. Jyrki haluaa, että Sitran ajatukset saavat entistä enemmän kansainvälistä vaikuttavuutta, koska monet ilmiöt eivät tunne valtioiden rajoja. Hän on kiinnostunut markkinatalouden uudistamisesta siten, että se noudattaa kiertotalouden ja kestävyyden periaatteita. Jyrki haluaa, että Sitra on mukana virittämässä keskustelua tulevaisuuteemme vaikuttavista muutosvoimista.

Mitä?

Jyrki on koko työuransa ajan keskittynyt yhteiskunnallisten muutosten analysoimiseen, ratkaisujen etsimiseen ja päätösten tekemiseen. Ennen yliasiamiehen tehtäviä Jyrki työskenteli Euroopan komission varapuheenjohtajana vastuualueenaan työllisyys, kasvu, investoinnit ja kilpailukyky. Sitä ennen hän toimi Suomen pääministerinä ja valtiovarainministerinä. Eduskunnassa, 15-vuotisen kansanedustajauransa aikana, Jyrki toimi mm. tulevaisuusvaliokunnan puheenjohtajana.

Häh?

Vapaa-aikaa Jyrki käyttää liikuntaan yksin ja perheen kanssa. Ohjelmaan kuuluvat mm. tennis, lenkkeily ja koiran ulkoilutus. Myös metsästys ja kokkailu perheelle ja kavereille ovat Jyrkille tärkeitä harrastuksia. Perheeseen kuuluvat vaimo, kaksi tytärtä ja käyttölinjainen cockerspanieli Sisu.