ihmiset

Kalle Nieminen

Johtava asiantuntija, Koulutus

Kuka?

Kalle Nieminen uskoo, että tulevaisuutta tehdään ennakoimalla, kokeilemalla ja vahvistamalla meidän kaikkien muutoskyvykkyyttä. Päivätyökseen hän kouluttaa suomalaisia päättäjiä ja muutoksentekijöitä talouden tulevaisuudesta ja kestävän kehityksen kysymyksistä vetäen Sitran Kestävän talouspolitiikan johtamiskoulutusta.

Ennen tätä Kalle on vetänyt Ratkaisu 100 -haastekilpailua ja käynnistänyt tulevaisuuslaboratorio Sitra Labin.

Mitä?

Kallelle kannattaa pirauttaa, kun haluaa keskustella yhteiskunnallisesta koulutuksesta, tulevaisuuden trendeistä, innovaatiotoiminnasta tai kokeilukulttuurista. Kallella on laajasti kokemusta erilaisten strategia- ja innovaatioprosessien johtamisesta ja fasilitoinnista. Hän on pitänyt aiheista lukuisia luentoja ja puheenvuoroja. Luentojen parasta antia ovat vaikeat kysymykset, jotka haastavat ajattelemaan asiaa uudesta näkökulmasta.

Häh?

Vapaa-ajallaan Kalle harrastaa kaikkea maan ja taivaan väliltä, järjestää mielellään illallisia ja tekee huonoja taikatemppuja. Kalle uskoo, että tulevaisuus on valoisa, kun yritykset, yhteisöt ja valtio onnistuvat ratkaisemaan aikamme isoimpia haasteita yhdessä.  

Mistä on kyse?