ihmiset

Kirsi Hantula

Johtava asiantuntija, Digitaalinen valta ja demokratia

Kuka?

Kirsi Hantula toimii johtavana asiantuntijana Digitaalinen valta ja demokratia -projektissa, joka on osa Sitran laajempaa Demokratia ja osallisuus -teemakokonaisuutta.

Mitä?

Kirsillä on kaksi vahvaa ammatillista tukijalkaa: syvällinen perehtyneisyys digitaalisen vastuullisuuden ja eettisyyden kysymyksiin sekä tutkimukseen perustuva arjen ihmisymmärrys. Sitrassa työskennellessään Kirsi pyrkii yhdistämään näitä molempia, missionaan löytää ratkaisuja, jotka vahvistavat ihmisten digitaalista autonomiaa arjessa.

Kirsillä on kahden ylemmän korkeakoulututkinnon ja noin 15 työvuoden verran näkemystä ja hiljaista tietoa media-alalta. Viimeiset pari vuotta ennen Sitra-uraansa hän vietti kuitenkin tutkimalla tekoälyä hyödyntävien kuluttajajärjestelmien käyttäjien kokemuksia osallisuudesta ja toimijuudesta.

Kirsi pitää uuden oppimisesta työssä ja vapaa-ajalla ja uskoo, että parhaat uudet oivallukset syntyvät usein yhdessä. Ota Kirsiin yhteyttä, jos haluat pallotella ideoita liittyen osallisuuteen, toimijuuteen tai yhteiskunnalliseen osallistumiseen digitalisoituneen arjen kontekstissa.

Häh?

Oman digi-arkensa vastapainoksi Kirsi suuntaa perheineen veneilykaudella usein kallioiselle saarelle ulkosaaristossa, jonne rakennetulla mökillä voi olla off the grid. Saarella perheelle seuraa pitää muun muassa rengastettu kalalokki lempinimeltään Sisu-Pekka.