ihmiset

Laura Halenius

Projektijohtaja, Datatalouden tiekartta

Kuka?

Laura Halenius on Datatalouden tiekartta -projektin projektijohtaja. Hän uskoo tiimeineen, että Suomella on hyvät edellytykset tarttua datatalouden mahdollisuuksiin muodostamalla reilusta ja kestävästä datan hyödyntämisestä merkittävä kilpailuvaltti.

Siirtymä datatalouteen ei kuitenkaan tapahdu itsestään ja tähän tarvitaan yhteistä tiekarttaa. Oikeanlaisilla toimenpiteillä datataloudesta saadaan kansallista kilpailuetua ja hyvinvointia.

Mitä?

Lauralla on yli 15 vuoden kokemus yhteiskunnallisen muutoksen tekemisestä ja viestinnän johtamisesta. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden maisteri.

Aikaisemmin Laura työskenteli Sitrassa ihmislähtöiseen datatalouteen keskittyneen IHAN® -projektin yhteiskunnallisesta markkinoinnista ja yhteistyösuhteista vastaavana johtavana asiantuntijana. IHAN-projekti vei Lauran muun muassa kehittämään reilun datatalouden konseptia ja politiikkasuosituksia yhteistyössä sidosryhmien kanssa. Hän myös vastasi Suomen kansallisen Gaia-X-strategiatyön johtamisesta.

Ota Lauraan yhteyttä, jos haluat tietää enemmän tiekarttatyöstä, reilusta datataloudesta ja sen mahdollisuuksista tai esimerkiksi vastuullisesta teknologiasta tulevaisuuden kilpailuetuna.

Häh?

Utelias mieli viettää vapaa-aikansa lukemalla kaikkea minkä käsiinsä saa sekä liikkumalla yhdessä perheen ja ystävien kanssa.

Laura uskoo, että isojen yhteiskunnallisten muutosten tekemisessä yhteistyö on voimaa. Tämä vaatii erilaisten mielipiteiden kunnioitusta ja dialogia, joille Lauran sydän sykkii.