ihmiset

Lea Kurki

Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet, Sitra

Kuka?

Sitran yhteiskunnallisen koulutuksen vastuuviestijänä Lea haluaa tehdä lähestyttäväksi sen, mitä on yhteiskunnallinen muutoskyky ja miten reilu muutos saa vauhtia menetelmistä ja vuorovaikutuksesta.

Mitä?

Lea tekee töitä, jotta Sitran laadukas koulutustyö löytäisi kohderyhmänsä. Hänen tavoitteenaan on, että muutoskoulutuksella ja -menetelmillä olisi kiinnostava, selkeä ja näkyvä konsepti, jonka avulla paikallistaa uusia muutoksentekijöitä.

Viestinnän keinojen ja kanavien suhteen Lea on kaikkiruokainen. Kiinnostava sisältö rakentuu – usein mainettaan kiehtovampien – tosiasioiden varaan, hyödyntää digitaalisia mahdollisuuksia ja käy ihanasti tunteisiin.

Lea on toiminut viestinnän, markkinoinnin ja osallisuuden tehtävissä muun muassa kuntasektorilla, kansallisessa tutkimuslaitoksessa sekä ministeriöissä.

Koulutukseltaan Lea on valtiotieteiden maisteri. Antropologian kenttätyö vei hänet aikanaan Keniaan tutkimaan hautajaisiin liittyvää yhteiskunnallista muutosta. Mukaan tarttui muutama mainitsemisen arvoinen menetelmä, joista on hyötyä myös viestinnässä: etnografia, osallistuva havainnointi ja narratiivit.

Häh?

Lea haaveilee sähköpyörästä ja -autosta (sekä ajokortista). Vapaa-aikaa voi täyttää 90-luvun C-luokan elokuvilla. Kysymys, jota Lea todennäköisesti miettii loppuelämänsä, liittyy yksilön ja rakenteen väliseen jännitteeseen.