ihmiset

Lotta Toivonen

Asiantuntija, Luonto ja arki

Kuka?

Lotta Toivonen toimii asiantuntijana Sitran Luontoa vahvistava kiertotalous -projektissa. Hän on perehtynyt erityisesti kestävään asumiseen ja liikkumiseen sekä digitalisaation ympäristövaikutuksiin.

Lotta on kiinnostunut hiilineutraaliutta, materiaalitehokkuutta ja kiertotaloutta edistävistä arjen ratkaisuista ja niiden avulla saavutettavista muutoksista ja ympäristöhyödyistä. Myös ihmisten kulutuskäyttäytyminen sekä käyttäytymismuutosten vaikutus kokonaisuuteen kiinnostavat.

Mitä?

Lottaan kannattaa olla yhteydessä, mikäli sinulla on mielessä digitalisaation ympäristövaikutuksiin ja kiertotalouteen liittyviä kehitysajatuksia tai haluat tietää enemmän siitä, mitä selvityksiä, hankkeita tai ajatuksia Sitrassa on näissä aiheissa vireillä.

Lotalla on lähes viidentoista vuoden kokemus ympäristöalalta aina kiinteistöjen, jätehuollon, energia-asioiden ja kestävien elämäntapojen parista. Lotta aloitti Sitrassa 2016 Kestävä arki -projektissa asumisen ja liikkumisen asiantuntijana ja jatkaa nyt töitä kiertotalouden parissa. Koulutukseltaan hän on maatalous- ja metsätieteiden maisteri ympäristötieteistä Helsingin yliopistosta.

Häh?

Vapaa-aikaansa Lotta viettää mieluiten perheen, ystävien ja liikunnan parissa. Urheilulajeista erityisesti koripallo on sydäntä lähellä, vaikka viime vuosina salibandy onkin noussut toiseksi suosikkilajiksi. Liikunnan lisäksi voimaa arkeen tuovat luonto ja mökkeily.

Lotta uskoo, että kaikki positiiviset kokemukset tuovat pysyviä muutoksia ja siksi resurssiviisauden ja kiertotalouden avain on tarjota kestäviä vaihtoehtoja ja rohkaista ihmisiä kokeilemaan niitä.