Lotta Toivonen

Asiantuntija, Kiertotalous, Sitra


Kuka?

Lotta Toivonen toimii Sitrassa erityisesti kestävän asumisen ja liikkumisen asiantuntijana. Hän haluaa kehittää ja edesauttaa sitä, että suomalaiset osaavat, haluavat ja pystyvät tekemään kestäviä ja pysyviä arjen kuluttajavalintoja.

Mitä?

Lottaan kannattaa olla yhteydessä, mikäli sinulla on mielessä resurssiviisaaseen asumiseen tai liikkumiseen liittyviä kehitysajatuksia tai haluat tietää enemmän siitä, mitä kokeiluja tai asioita tällä alueella on Sitrassa meneillään.

Lotalla on yhteensä yli kymmenen vuoden kokemus kiinteistöjen ympäristöasioista erikokoisista yrityksistä. Kokemusta hänellä on sekä itse kiinteistöjen että niihin liittyvien toimitilapalveluiden ympäristöasioista, yritysten ympäristöohjelmista ja rakennusten ympäristösertifikaateista sekä ympäristötietoisuuden lisäämisestä. Koulutukseltaan Lotta on Maatalous- ja metsätieteiden maisteri ympäristötieteistä Helsingin yliopistosta.

Tällä hetkellä Lotalla on työn alla Fiksu Arki -yrityskilpailun tuomarointi. “Minua kiinnostavat kaikki ratkaisut, joiden avulla voimme muuttaa arkeamme ja asumistamme kestävämmäksi. Toivoisin näkeväni ratkaisuja, joissa kuluttajalähtöisyys on kaiken keskiössä ja jotka haastavat meidän nykyiset ajattelumallit uudella tavalla.”

Häh?

Vapaa-aikaansa Lotta viettää mielellään perheen, ystävien ja liikunnan parissa. Urheilulajeista erityisesti koripallo on sydäntä lähellä. Liikunnan lisäksi myös musiikki, luonto ja mökkeily ovat tärkeitä.

Lotta uskoo, että kaikki positiiviset kokemukset tuovat pysyviä muutoksia ja siksi resurssiviisauden avain on tarjota kestäviä vaihtoehtoja ja rohkaista ihmisiä kokeilemaan niitä.

 

Tältä kirjoittajalta

Luitko jo?