ihmiset

Markus Terho

Projektijohtaja, PSLifestyle

Kuka?

Markus Terho Kestävä arki -tiimeineen innostaa ja auttaa suomalaisia löytämään oman tapansa rakentaa hyvää elämää, joka on kestävää. Hän vetää tiimiä, jonka kehitettämiä ja toimiviksi todennettuja tapoja vauhdittaa tätä muutosta jaetaan ja jatkokehitetään parhaillaan muissa maissa toimivien muutoksentekijätiimien kanssa. Näin lisäämme Sitran työn vaikuttavuutta.

Mitä?

Markuksella on kestävän kehityksen alalta vuosikymmenien vankka kokemus sekä strategian ja vision luomisesta että käytännön toteuttamisesta. Koulutukseltaan hän on diplomi-insinööri.

Rakentamalla yksilöille ja kotitalouksille positiivisia suosituksia uusista kestävistä arjen valinnoista sekä tekemällä näiden hyödyt ja vaikutus näkyväksi voimme vauhdittaa muutosta kohti kestävämpää tulevaisuutta. Kansalaisten laajamittainen aktivointi vähentää hiilidioksidipäästöjä ja saa hallitukset, kaupungit, kunnat ja yritykset liikkumaan nopeammin. Ilmastonmuutoksen hillitseminen on niin valtava globaali yhteiskunnallinen haaste, että kaikkien panosta tarvitaan.

Markus on sitä mieltä, että töissä pitää olla hauskaa ja että sitä kautta syntyy parempia tuloksia. Vanha teekkareiden motto kuvaa tätä asennetta hyvin: vakaviakaan asioita ei tarvitse tehdä aina hampaat irvessä, vaan pikemminkin irvi hampaassa.

Ota yhteyttä, jos haluat tietää enemmän puolentoista asteen elämäntavoista, arjen valintoja ohjaavista motivaatioista, kulutuspohjaisista päästövähennyksistä, ihmisten innostamisesta, edelläkävijäkuluttajien valinnoista, kestävästä kuluttajaliiketoiminnasta tai Suomessa kehitettyjen ja testattujen toimintatapojen monistamisesta kansainvälisesti.

Häh?

Vapaalla aika katoaa saariston, lintujen laulun, perheen ja ystävien, ruoan ja musiikin parissa. Markus uskoo, että vuonna 2030 henkilökohtaista statusta osoitetaan oman virtuaaliavustajan huumorintajulla.