ihmiset

Markus Terho

Projektijohtaja, Luonto ja arki sekä PSLifestyle

Kuka?

Markus Terho Luonto ja arki -tiimeineen innostaa ja auttaa suomalaisia löytämään oman tapansa rakentaa hyvää elämää, joka on kestävää. Markus vetää myös EU-rahoitteista PSLifestyle-projektia, jossa kehitetään Sitran Elämäntapatestin pohjalta hyvän ja kestävän elämän suunnittelutyökalua kahdeksaan Euroopan maahan.

Mitä?

Markuksella on kestävän kehityksen alalta vuosikymmenien vankka kokemus sekä strategian ja vision luomisesta että käytännön toteuttamisesta. Koulutukseltaan hän on diplomi-insinööri.

Markuksen johdolla Luonto ja arki -projektissa tuotetaan yksilöille ja kotitalouksille positiivisia suosituksia uusista kestävistä arjen valinnoista sekä tehdään näiden hyödyt ja vaikutukset näkyväksi. Näin voimme vauhdittaa muutosta kohti kestävämpää tulevaisuutta ja hyvää elämää.

Kun kansalaiset siirtyvät luonnon kannalta kestävämpiin elämäntapoihin, liikkuvat hallitukset, kaupungit, kunnat ja yrityksetkin nopeammin. Luontokadon pysäyttäminen on niin valtava globaali haaste, että kaikkien panosta tarvitaan.

Markukseen voi ottaa yhteyttä, jos haluat tietää enemmän kestävistä elämäntavoista, arjen valintoja ohjaavista motivaatioista, kulutuspohjaisista päästövähennyksistä, ihmisten innostamisesta, edelläkävijäkuluttajien valinnoista, kestävästä kuluttajaliiketoiminnasta tai Suomessa kehitettyjen ja testattujen toimintatapojen monistamisesta kansainvälisesti.

Häh?

Markus on sitä mieltä, että töissä pitää olla hauskaa ja että sitä kautta syntyy parempia tuloksia. Vanha teekkareiden motto kuvaa tätä asennetta hyvin: vakaviakaan asioita ei tarvitse tehdä aina hampaat irvessä, vaan pikemminkin irvi hampaassa.

Vapaalla aika katoaa saariston, lintujen laulun, perheen ja ystävien, ruoan ja musiikin parissa. Markus uskoo, että vuonna 2030 henkilökohtaista statusta osoitetaan oman virtuaaliavustajan huumorintajulla.