Markus Terho

Projektijohtaja, Kestävä arki, Sitra


Kuka?

Markus Terho tiimeineen innostaa suomalaisia tekemään kestäviä valintoja arjessaan ja auttaa kestäviä kuluttajatuotteita ja -palveluita kehittäneitä yrityksiä kasvamaan erilaisten kokeilujen kautta.

Mitä?

Markuksella on kestävän kehityksen alalta vuosikymmenien vankka kokemus, sekä strategian ja vision luomisesta, että käytännön toteuttamisesta. Koulutukseltaan hän on diplomi-insinööri.

Markus on sitä mieltä, että töissä pitää olla hauskaa ja sitä kautta syntyy parempia tuloksia. Vanha teekkareiden motto kuvaa tätä asennettä hyvin: Vakaviakaan asioita ei tarvitse tehdä aina hampaat irvessä, vaan pikemminkin irvi hampaassa.

Ota yhteyttä jos haluat tietää enemmän arjen ympäristövaikutuksista, innostuneiden edelläkävijöiden tekemisestä, kestävästä kuluttajaliiketoiminnasta tai käyttäytymiseen liittyvistä uusista tuulista maailmalla.

Tällä hetkellä Markuksella on työn alla Fiksu Arki -yrityskilpailun tuomarointi. “Suomessa on kehitetty teknisesti edistyksellisiä tuotteita ja palveluita, jotka auttavat jokaista meistä elämään kestävää arkea. Parhaat ratkaisut täyttävät käyttäjän monta tarvetta yhtä aikaa; tekevät arjesta sujuvampaa, ovat hauskoja käyttää, inspiroivat, vähentävät kuluja ja vaivaa, lisäävät yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia, yksinkertaistavat, palkitsevat sekä pienentävät ympäristövaikutuksia. Haluan vauhdittaa näiden ratkaisujen käyttöönottoa, kaupallistamista ja maailmanvalloitusta.”

Häh?

Vapaalla aika katoaa saariston, lintujen laulun, perheen ja ystävien, ruoan ja musiikin parissa.

Markus uskoo, että vuonna 2030 henkilökohtaista statusta osoitetaan oman virtuaaliavustajan huumorintajulla.

Tältä kirjoittajalta

Luitko jo?