ihmiset

Marleena Ahonen

Asiantuntija, Luontoa vahvistava kiertotalous, Sitra

Kuka?

Marleena Ahonen toimii kiertotalouden tiimissä asiantuntijana. Marleenalle kiertotalous on maailman parhaita ja innostavimpia strategioita kohti kestävää, merkityksellistä ja kaikin puolen parempaa huomista, jota rakentamaan saa innostaa kaikkia!

Mitä?

Marleenalla on holistinen lähestyminen kestävään kehitykseen, kiertotalouteen ja koko maailmaan, ihmisläheisellä twistillä. Marleenaan kannattaa olla yhteyksissä erityisesti kiertotalouden liiketoimintamalleihin ja yritysrajapintaan sekä kansainväliseen ulottuvuuteen liittyen. Muita palloteltavia aiheita ovat lisäksi esimerkiksi teolliset symbioosit, kuntien kiertotalousratkaisut, ilmastonmuutos, paikalliset ympäristövaikutukset, uusiutuva energia sekä kaasutalous.

Marleena on toiminut aiemmin kestävän kehityksen konsulttina sekä pyörähtänyt cleantech-harjoittelussa Los Angelesissa ja projektipätkällä Tansaniassakin. Lähestymisessä yhdistyvät parhaat ratkaisut high techista low techiin.

Koulutukseltaan Marleena teollisuuden ympäristötekniikan diplomi-insinööri ja saanut vahvan teekkarikasvatuksen Otaniemestä.

Häh?

Työajan jälkeen Marleena purkaa energiaansa ihmisten kanssa, tanssitunneilla, akrobatiassa, seikkailuilla niin Helsingissä kuin muuallakin, mieluiten meressä tai merellä.

Marleena ei malta odottaa, että pääsee lataamaan akkujaan kotiveneensä aurinkopurjeilla, rikastamaan keräysmateriaalit lähikaupan palautuspisteellä ja kouluttaa tekoälylleen omien juhliensa tunnetiloihin sopivaa musiikkimakua. Ja että saa Suomeen autenttisia vastaavia synteettisiä tekoaaltoja surffattavaksi.

Mistä on kyse?