Siirry suoraan sisältöön

Marleena Ahonen

Asiantuntija, Sitra

+358 (294) 618 228

Kuka?

Marleena Ahonen toimii Kiertotalouden tiimissä projektikoordinaattorina. Marleenalle kiertotalous on maailman parhaita ja innostavimpia strategioita kohti kestävää, merkityksellistä ja kaikin puolen parempaa huomista, jota rakentamaan saa innostaa kaikkia!

Mitä?

Marleenalla on holistinen lähestyminen kestävään kehitykseen, kiertotalouteen ja koko maailmaan, ihmisläheisellä twistillä. Marleenan kanssa palloteltavia aihepiirejä ovat esimerkiksi prosessiteollisuus, kierrätys, kaasutalous, uusiutuva energia, strateginen elinkaarianalyysi, cleantech, ilmastonmuutos, ympäristövaikutukset ja ennakointi.

Marleena on toiminut aiemmin kestävän kehityksen konsulttina sekä pyörähtänyt cleantech-harjoittelussa Los Angelesissa ja projektipätkällä Tansaniassakin. Lähestymisessä yhdistyvät parhaat ratkaisut high techista low techiin.

Koulutukseltaan Marleena teollisuuden ympäristötekniikan diplomi-insinööri ja saanut vahvan teekkarikasvatuksen Otaniemestä.

Häh?

Työajan jälkeen Marleena purkaa energiaansa tanssitunneilla, joogassa, seikkailuilla niin paratiisisaarilla kuin Helsingissäkin, meressä/-llä tai edellä mainittujen välittömässä läheisyydessä.

Marleena ei malta odottaa, että pääsee lataamaan akkujaan kotiveneensä aurinkopurjeilla, rikastamaan keräysmateriaalit lähikaupan palautuspisteellä ja kouluttaa tekoälylleen omien juhliensa tunnetiloihin sopivaa musiikkimakua. Ja että saa Suomeen autenttisia vastaavia synteettisiä tekoaaltoja surffattavaksi.