Matti Aistrich

Johtava asiantuntija, Liiketoiminnan kehitys, Sitra


Kuka?

Matti Aistrich on suomalaisen liiketoiminnan kehittäjä Sitrassa. Hän edistää kestävämpiä arjen valintoja Resurssiviisas kansalainen -avainalueessa.

Mitä?

Matille kannattaa laittaa viestiä, jos yrityksesi on löytänyt uuden palvelun tai tuotteen kuluttajien ekologisesti kestävään arkeen tai haluatte kehittää toimintaanne tähän suuntaan.

Aiemmin Matin vastuulla Sitrassa on ollut mm. strategisen tiedustelun vetäminen, kiertotalouden liiketoimintamallien edistäminen, startup-ekosysteemin seuraaminen ja tukeminen, arktisen muutoksen ja Suomen kaivostoiminnan seuranta sekä uusien liiketoimintamahdollisuuksien etsiminen Suomelle. Hän on myös ollut mukana kehittämässä useita Sitran aktiviteettialueita.

Matilla on 25 vuoden kokemus yritysmaailmasta, konsultoinnista, opettamisesta ja tutkimuksesta. Taustaltaan Matti on professori, liikkeenjohdon konsultti, projektipäällikkö ja myyntimies, koulutukseltaan kauppatieteiden tohtori Harvard-yliopistosta.

Tällä hetkellä Matilla on työn alla Fiksu Arki -yrityskilpailun tuomarointi. ”Innolla odotan näkeväni erityisesti hyväkatteisia palveluita, joiden avulla ihmisten tavaraähkyä vähennetään. Digitaaliset ja fyysiset ratkaisut kiinnostavat yhtälailla.”

Häh?

Matti on tarpeeksi vanha tietääkseen, minkä bändin hitti ”Kuka mitä häh?” oli.

Tältä kirjoittajalta

Luitko jo?