Meeri Toivanen

Asiantuntija, Reilu datatalous, Sitra

Kuka?

Meeri on kestävän kehityksen saloihin ja EU-poliitikan koukeroihin perehtynyt oikeusoppinut. Hän työskentelee projektikoordinaattorina Sitran Terveysdata 2030 -projektissa ja Towards European Health Data Space (TEHDAS) -yhteistoimintahankkeessa.

Mitä?

Meerin erikoisalaa ovat kauppa- ja kilpailupolitiikka, joihin hän pureutui OTM-tutkintonsa aikana LSE:ssä (London School of Economics and Poltical Science). Monikansallisen politiikan kommervenkit ovat tuttuja töistä Brysselin EU-kuplassa ja Genevessä, minkä lisäksi työt ovat vieneet kahdeksaan valtioon niin Euroopassa kuin Etelä-Amerikassakin.

Kokemusta kansainvälisestä sidosryhmätyöstä Meerille on kertynyt kolmivuotiselta uraltaan kansainvälisessä juristiverkosto ELSA:ssa, missä hän vastasi hallituksen varapuheenjohtajana sponsorineuvotteluista, 44 valtion sidosryhmästrategiasta, projektiportfolion koordinoimisesta ja vaikuttavuustavoitteiden uudistamisesta.

Häh?

Meerin mielestä tulevaisuusajattelu kaipaa tuekseen laajaa historian ymmärrystä ja tahtoa nähdä oman kuplan ulkopuolelle. Vapaa-ajalla Meerin voikin bongata opiskelemasta vieraita kieliä sekä kuluttamasta laidasta laitaan eri podcasteja lenkkipolulla tai käsitöiden lomassa.

Tältä kirjoittajalta

Luitko jo?