ihmiset

Miapetra Kumpula-Natri

Europarlamentaarikko

Miapetra Kumpula-Natri on europarlamentaarikko, joka edustaa SDP:tä ja parlamentin sosialistien ja demokraattien ryhmää.
Kumpula-Natri on ITRE-valiokunnan (teollisuus, tutkimus ja energia) jäsen ja EMPL-valiokunnan (sosiaali- ja työllisyysasiat) varajäsen. Tämän lisäksi hän on parlamentin biotalousryhmän puheenjohtaja sekä Internet Forumin ja Euroopan energiafoorumin jäsen.

Kumpula-Natri on ollut yli 20 vuotta kotikaupunkinsa Vaasan kaupunginvaltuutettu. Hän toimi 11 vuotta kansanedustajana ja johti muun muassa EU-asioiden Suurta valiokuntaa. Pohjanmaan maakuntaliiton valtuuston puheenjohtajana hän palveli 12 vuotta.

Kumpula-Natri on koulutukseltaan insinööri. Opinnot hän on suorittanut Suomessa englanniksi sekä Ranskassa ranskaksi. Tämän lisäksi hän on opiskellut taloustieteitä Vaasan yliopistossa. Kumpula-Natri puhuu suomea, ruotsia, englantia, ranskaa ja venäjää.

Parlamentissa Kumpula-Natri on työskennellyt erityisesti digi-, energia-, työllisyys-, metsä- ja lapsiasioissa. Hän neuvotteli muun muassa viimeisen lain, joka tarvittiin, jotta koko Eurooppaan saadaan roaming-vapaus ja ihmiset voivat käyttää puhelintaan EU-maissa ilman lisämaksua.

Digimeppi harrastaa perheen kanssa vaeltamista Lapissa sekä ikuisuusremonttia mökillä Petsmossa.

Mistä on kyse?