ihmiset

Miika Korja

Asiantuntija, Ilmasto- ja luontoratkaisut, Sitra

Kuka?

Miika työskentelee Sitran Ilmasto- ja luontoratkaisut -tiimissä, jossa hän keskittyy biodiversiteetti- ja ilmastokysymyksiin.

Mitä?

Miika sai ensikosketukset ympäristökysymyksiin opiskellessaan Intiassa United World College -ohjelmassa kaksi vuotta Suomen Kulttuurirahaston stipendin turvin. Hän toimi palopäällikkönä koulun palokunnassa, joka suojeli arvokasta Van Vihar Biodiversity Reserve -puistoa maastopaloilta. Tämän jälkeen matka jatkui Boliviaan, jossa Miika työskenteli ekoturismin parissa Amazonilla.

Miikalla on kandidaatin tutkinto poliittisessa taloustieteessä Leiden University Collegesta Haagista ja ympäristötaloustieteen maisterin tutkinto London School of Economicsista.

Miika työskenteli Lontoossa kolme vuotta Affirmative Investment Managementissa, joka on maailman ensimmäinen puhtaasti ympäristö- ja sosiaalibondeihin keskittyvä sijoitusyhtiö. Hän on myös työskennellyt OP Yrityspankissa, jossa hän arvioi yritysrahoitukseen liittyviä ympäristö-, yhteiskunta- ja hyvän hallinnon kysymyksiä.

Häh?

Vapaa-ajalla Miika urheilee aktiivisesti, lukee ahkerasti ja tykkää rymytä luonnossa vaeltamassa.

Miika uskoo, että ilmastokeskustelun fokus siirtyy lähivuosina vahvemmin biodiversiteettiin, kun sen arvoa opitaan ymmärtämään paremmin.