ihmiset

Mika Sulkinoja

Johtava asiantuntija, Globaali yhteistyö, Kestävyysratkaisut

Kuka?

Mika Sulkinoja auttaa Sitraa kansainvälisen kiertotalous- ja ilmastoyhteistyön suunnittelussa ja tiivistämisessä. Hänen tavoitteenaan on viedä Sitran kokemukset kansainväliselle agendalle sekä kirittää Suomen ilmastodebattia. Mika johtaa kansainvälisiä projekteja kuten maailman kiertotalousfoorumia WCEF.

Mitä?

Mika sai kipinän kansainvälisiin ympäristöasioihin pojankoltiaisena jo 70- ja 80-luvuilla Utsjoki-Kevon biologisella tutkimusasemalla. Isän vetäessä tutkimusaseman toimintaa Mika kuunteli kiinnostuneena tutkijajoukon pohdintaa happosateista ja metsänrajan siirtymisestä ilmastonmuutoksen takia. Liiketoimintakin oli jo silloin mielessä: Mika valmisti ja toimitti tutkijoille mehujäätä.

Työelämässä Mikalla on ollut kädet ’ilmastosavessa’ jo parinkymmenen vuoden ajan. Hän on työskennellyt niin YK:ssa, Suomen hallituksen ilmastoneuvotteluryhmässä kuin ilmastosopimusten toimeenpanosta kasvua hakevassa yrityksessäkin. Työssään hän on keskittynyt erityisesti markkinapohjaisiin politiikkatoimiin sekä hanke- ja kasvurahoitukseen.

Koulutukseltaan Mika on yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineenaan kansainvälinen politiikka ja kansantalous. Opintojaan hän on täydentänyt muun muassa ympäristötaloudella Berliinissä sekä ilmasto- ja kehitystematiikalla Harvardissa.

Häh?

Mika asuu Lahdessa, jonne hän muutti piirun verran Helsinkiä paremman talven perässä. Työmatkat sujuvat jo melkein jalkaan kiinni kasvaneella taittopyörällä ja junalla.

Mikan mielestä ilmastonmuutos on myös liiketoimintamahdollisuus, jossa tosin nopeat saattavat syödä hitaat.

Mistä on kyse?