Mikael Seppälä

Asiantuntija, Sitra Lab, Sitra


Kuka?

Mikael Seppälä toimii Sitra Labissa pirullisia ongelmia, erityisesti lasten ja nuorten eriarvoistumiskehitystä, taklaavan yhteisön verkkofasilitaattorina.

Yhteiskunta ei ole tuolla jossain, vaan se koostuu ihmisistä. Jos halutaan edistää yhteiskunnallista positiivista muutosta, ihmisten yhteentuominen ja yhdessä tekemisen mahdollistaminen ovat avainasemassa. Sosiaaliset teknologiat ja mediat tarjoavat uusia mahdollisuuksia osallistumisen laajentamiseen.

Mitä?

Mikaelilla on pitkä kokemus järjestömaailmasta, jossa hän on edistänyt paitsi ihmisten välisiä kohtaamisia, mutta myös yhteistieteellisen alan kehitystä, sosiaalisia innovaatioita ja systeemistä muutosta, ihmiskeskeistä ja osallistavaa organisoitumista sekä avoimeen ja ihmiskeskeiseen dataan liittyvää osaamista.

Mikael on muuntautumiskykyinen moniottelija, joka on kotonaan yhteisöllisen oppimisen, palvelumuotoilun, datan, yrittäjyyden ja tieteen saroilla. Mikaelia innostavat systeemiajattelun, kompleksisuustieteiden ja verkkoteorian käytännön sovellukset, jotka auttavat sekä hahmottamaan että taklaamaan ilmiöitä laajemmalla skaalalla kuin mihin olemme yleensä tottuneita.

Häh?

Vapaa-ajallaan Mikael kisaa itseään vastaan askelmittarin lukemista sekä seuraa silmä kovana NHL-tuloksia ja -tilastoja. Näiden lisäksi hän laajentaa horisonttejaan aktiivisesti sosiaalisissa medioissa ja niiden avustuksella tapahtuvalla verkosto-oppimisella.

Tältä kirjoittajalta

Luitko jo?