ihmiset

Nani Pajunen

Johtava asiantuntija, Kestävyysratkaisut

Kuka?

Nani Pajunen toimii johtavana asiantuntijana Kestävyysratkaisut-teemalla. Nani etsii työssään ratkaisuja siihen, miten maailmantalous toimii maapallon kantokyvyn asettamissa rajoissa – miten ja millä keinoilla löytyy tasapaino luonnonvarojen käytön ja maapallon hyvinvoinnin välille.

Mitä?

Nani on työskennellyt teollisuudessa, konsulttina sekä vetänyt yritysten ja yliopistojen yhteisiä tutkimus- ja kehityshankkeita.

Tutkintoja Nanilla on muutama. Hän on rakennusdiplomi-insinööri, tekniikan lisensiaatti ympäristöoikeuden alalta ja väitöskirjan Nani teki teollisuuden siirtymisestä kohti kiertotaloutta, keskittyen erityisesti uusiin liiketoimintamahdollisuuksiin sekä sijoittajien ja omistajien näkökulmiin. Hänellä on myös ammatillisen opettajan pätevyys.

Naniin kannattaa olla yhteydessä, kun haluat keskustella systeemisestä muutoksesta yhteiskunnassa, teollisuuden siirtymisestä kiertotalouteen, rakentamisen kiertotalousratkaisuista, talouden muutoksesta, asioiden linkittymisestä toisiinsa sekä koulutus- ja tutkimusasioissa.

Häh?

Nanille käy urheilulajeista laji kuin laji, kunhan sitä tehdään yhdessä ja mieluiten ulkona. Harrastusvälineinä toimivat muun muassa jalkapallo, sukset, uimalasit, saksofoni, piano ja polkupyörä.

Nani on vakuuttunut siitä, että maailma pelastetaan tekemällä maailman pelastamisesta kannattavaa liiketoimintaa. Hän uskoo myös, että tulevaisuus tehdään positiivisella asenteella yhdessä ja että meillä kaikilla on oikeus olla mukana tekemässä hiilineutraalia kiertotaloustulevaisuutta!

Mistä on kyse?