ihmiset

Petri Lehto

Johtava asiantuntija, Terveysdata 2030

Kuka?

Petri Lehto työskentelee johtavana asiantuntijana Terveysdata 2030 -projektissa. Hänen tehtävänsä painottuvat etenkin terveysalan kilpailukykyyn ja terveysdatan hyödyntämiseen.

Mitä?

Ennen Sitraan tuloaan Petri työskenteli yli 15 vuotta valtionhallinnossa, erityisesti työ- ja elinkeinoministeriössä ja sitä edeltäneessä kauppa- ja teollisuusministeriössä. Työt liittyivät uudistumiseen, innovaatiopolitiikkaan ja Suomen kilpailukyvyn edistämiseen – niinpä on helppo ymmärtää, miksi Sitran ja Petrin intressit kohtasivat useaan otteeseen. Petri on laajentanut näkökulmaansa terveysalan kasvuun myös yritysmaailmasta käsin ja työskennellyt yhdysvaltalaisen lääkejätin yhteiskuntasuhdetiimin vetäjänä.

Häh?

Uudistumisen teema painottuu myös Petrin vapaa-aikaan: käynnissä on kitaran ja pianon soiton saloihin tutustuminen. Musiikki on lähellä Petrin sydäntä, kuten on myös liikunta ja lukeminen. Jos aikaa jää, Petri pelaa mielellään tennistä – siinä lajissa voi aina oppia jotain uutta. Nähdään uudistumisen äärellä!