Petri Virtanen

Sitra

+358 (294) 618 442

Kuka?

Petri Virtanen johtaa Sitran Julkisen sektorin johtaminen -avainaluetta. Samalla hän toimii dosenttina Helsingin, Tampereen ja Lapin yliopistoissa. Julkisen sektorin johtamista koskevan ”lippulaivaohjelman” vetovastuun lisäksi Petrin tontille kuuluu myös johtamiseen liittyvää neuvonta- ja kokeilutoimintaa ja sidosryhmäyhteistyötä.

Mitä?

Petri on toiminut julkisen hallinnon johtamisen eri tehtävissä yli 25 vuotta. Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden tohtori ja filosofian maisteri. Petri tuntee hyvin julkisen hallinnon johtamisen kysymykset niin johtajakokemuksensa, koulutustoiminnan, konsultoinnin, kehittämisen ja tutkimuksen kautta.

Häh?

Vapaa-aika Petrillä menee perheen kanssa. Suosikkipaikkoina Petrillä on Suomen paras kaupunki (Turku) ja kunta (Kustavi). Petri harrastaa tietointensiivisten kirjojen ja artikkelien kirjoittamista, liikuntaa (sen minkä kiireiltä ehtii) ja pitää matkustamisesta. Petri uskoo siihen, että hyvä julkinen hallinto on yhteiskunnan kehittymisen kannalta keskeinen teema. Sen vuoksi hallinnon kysymyksistä jaksaa päivästä toiseen innostua.

 

Tältä kirjoittajalta

Luitko jo?