ihmiset

Petteri Mäkeläinen

Johtava asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Kuka?

Petteri on johtava asiantuntija Sitran Reilu datatalous –teemassa. Hän vetää metsä- ja prosessiteollisuuden innovaatioekosysteemiä, jossa dataa hyödyntämällä ja jakamalla vahvistetaan Suomen kilpailukykyä. Kulmakiviä Petterin työssä ovat yhteisinnovaatiot ja -oppiminen sekä uusien toimintamallien kehittäminen.

Mitä? 

Petterillä on monipuolinen kokemus palvelu- ja teknologia-aloilta. Digitaaliset tienraivaajayritykset ovat hänelle myös tuttuja, sekä ennen kaikkea inspiroivia niiden yhteiskunnallisen merkittävyyden vuoksi. Petteri on edistänyt urallaan monipuolisesti kestävää kasvua ja johtanut erilaisten asiakkuuksien strategista kehittämistä. Hän on vankka avoimen ajattelun puolestapuhuja – se edistää tavoitteisiin tähtävää jaettua oppimista ja kannustamalla uudistumista.

Häh?

Petteri pohtii mielellään vastauksia ”miksi” -kysymyksiin ja ylläpitää jatkuvaa kehittymistä ja pyrkimystä parempaan. Harrastuksissa painottuvat liikunta, luovuus ja luonto. Petteri nauttii erityisesti arktisista maisemista ja vuorilla patikoinnista.  

Petteri näkee tulevaisuuden ennen kaikkea reiluna, kestävänä ja innostavana. Se toteutuu yhteistyöllä ja konkreettisilla ratkaisuilla, joissa teknologia on luonteva väline.