ihmiset

Reetta Kohonen

Asiantuntija, Globaali yhteistyö, Kestävyysratkaisut

Kuka?

Reetta Kohonen on Sitran hiilineutraalia kiertotaloutta kansainvälisesti edistävässä tiimissä. Hän työskentelee erityisesti maailman kiertotalousfoorumi WCEF:n parissa ja pohtii päivittäin, miten kansainvälisiä yritysyhteisöjä ja politiikkaa saataisiin ohjattua pois vanhentuneista, lineaarisista toimintamalleista.

Mitä?

Reettaan kannattaa olla yhteydessä, jos haluat keskustella ympäristö- ja ilmastokriisin vaatimista toimista innostuneesti ja faktapohjalta. Hänen aiempi kokemuksensa johdon koulutuksen parissa tukee tätä, sillä se yhdisti tarvetta yksilöiden oppimiselle, totuttujen tapojen uudelleen virittämiselle ja uusien, kestävämpien strategiapainopisteiden tunnistamiselle.

Plakkarissa Reetalla on paperit Aallon Kauppakorkeakoulusta, missä hän erikoistui ympäristö- ja kestävyyshaasteiden ratkomiseen sekä poikkitieteelliseen tiimityöhön.

Häh?

Kiertotalouden suunnittelun lisäksi Reetta saa loputtomasti energiaa Suomen luonnossa patikoinnista, kovista salitreeneistä, viulunsoitosta sinfoniaorkesterissa ja ranskalaisista tv-sarjoista.

Reetta uskoo, että vuonna 2030 kierrätysputiikit ovat syrjäyttäneet pikamuotiketjut kaupunkien katukuvissa.

Mistä on kyse?