Riikka Pellikka

Sitra

+358 (294) 618 495

Kuka?

Riikka Pellikka edistää innovaatiokyvykkyyttä ja kokeilevaa kehittämistä erityisesti julkisessa hallinnossa. Hänen haaveenaan on innokas ja luova virkamieshallinto, jossa asioita hoidetaan verkostomaisesti ja poikkihallinnollisesti, kansalaisesta tai ilmiöstä lähtien.

Mitä?

Riikka on loistava sparraaja, jos mielessä on kehitysajatus, mutta ei selkeää mallia, miten sitä voisi lähteä edistämään. Pieni innovaatio voi johtaa yhteiskunnan hyvinvoinnin kannalta isoon muutokseen.

Riikka on kokenut fasilitoija eikä hätkähdä pienestä. Hänellä on pitkä ura takana innovaatiokehityksen, yrityspalveluiden ja digitalisaation edistäjänä. Hänen erityisosaamistaan on, miten digitalisaation avulla voidaan luoda asiakkaalle paras mahdollinen palvelu poikkihallinnollisena yhteistyönä palvelumuotoilun avulla.

Riikka opiskeli valtio-oppia Turussa ja innostui erityisesti diskursiivisesta demokratiasta, minkä digitalisaatio tänä päivänä mahdollistaa. Harrastuksenaan hän tekee tutkintoa palvelumuotoilusta, missä keskittyy ”transition designiin” eli siihen, miten oman edun ajamisen sijaan lähdemme muotoilemaan tulevaisuutta yhteisestä visiosta.

Häh?

Riikka lepuuttaa mieltä ja kehoa hikoilemalla hot joogassa. Samalla hän haaveilee raukeasta elämästä Etelä-Euroopassa sitruunapuiden alla. Parhaillaan onkin etsinnässä täydellinen puutarhatapetti makuuhuoneeseen, vinkkejä saa antaa!

Tältä kirjoittajalta

Luitko jo?