Ritva Viljanen

Vanhempi neuvonantaja, Sitra

+358 (294) 618 478

Kuka?

Ritva Viljanen työskentelee julkisen johtamisen uudistamisen parissa vanhempana neuvonantajana. Hän vetää keskustelualoitetta, jossa tavoitteena on saada seuraavan hallituksen hallitusohjelmaan ja toimenpiteisiin julkisen johtamisen uudistamista koskevia toimenpiteitä. Hajaantuneessa hallinnossa tarvitaan uusia ja entistä nopeampia johtamiskeinoja, joilla voidaan hallita myös monimutkaisia ilmiöitä.

Mitä?

Ritva on koulutukseltaan oikeustieteen kandidaatti (ylempi tutkinto) ja valtiotieteen maisteri. Julkishallintoa hän on katsonut monesta suunnasta, valtiovarain-, oikeus- ja sisäministeriöstä sekä johtanut yhtä keskushallinnon virastoakin. Uransa aikana hänet on valittu kolmesti vuoden julkishallinnon kehittäjäksi. Viimeksi hän toimi Helsingin kaupungin apulaiskaupunginjohtajana ja sisäministeriön kansliapäällikkönä.

Ritvaan kannattaa ottaa yhteyttä, jos haluaa tietää enemmän julkishallinnon toiminnasta ja johtamisesta. Vastauksia häneltä saa nykyisestä toiminnasta, mutta myös reilusti yli kolmenkymmen viime vuoden ajaltakin.

Häh?

Ritvalla on Nalle Puhin asenne: ”Kun heräät aamulla, mitä sanot itsellesi ensimmäiseksi? kysyi Nasu. Mitähän tänään on aamiaiseksi? sanoi Puh. Mitä sinä sanot, Nasu? Mitähän jännittävää tänään tapahtuu? Se on sama asia, nyökkäsi Puh.”

Ritva kerää keittokirjoja. Ja kaikkein mukavinta on ruuanlaitto mökillä. Hiljaisuus on sielun musiikkia.