ihmiset

Rosa-Maria Mäkelä

Asiantuntija, Digitaalinen valta ja demokratia

Kuka?

Rosa-Maria Mäkelä eli Roosis on digitaalisen vallan ja demokratian asiantuntija Sitrassa. Työssään hän etsii ratkaisuja muun muassa nopeasti muuttuvan mediaympäristön sekä dis- ja misinformaation aiheuttamiin haasteisiin demokratialle.

Roosiksen sydäntä lähellä ovat erityisesti kaikenlaiset rajat ylittävien siltojen rakentaminen – ovatpa kyseessä sitten ihmiset tai asiat.

Mitä?

EU- ja kansainvälisiin asioihin erikoistunut Roosis on taustaltaan yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden maisteri. Innostus kansainvälisyyteen kumpuaa opintoajoilta, jolloin hän asui muun muassa Yhdysvalloissa ja Bangladeshissa.

Aiemmin Roosis on työskennellyt valtiolla, Euroopan komissiossa, järjestöissä ja akatemiassa demokratian, terrorismintorjunnan sekä strategisen viestinnän parissa.

Häh?

Roosis seikkailee mielellään sielunmaisemissaan Pohjois-Englannin nummilla ja rentoutuu parhaiten historiallisen romaanin äärellä. Vapaa-ajalla hän mielellään lenkkeilee luonnossa, matkailee uusissa paikoissa ja nauttii ystävien seurasta.

Roosis ennustaa, että vuonna 2030 tunnetaidot ovat yksi tärkeimmistä kansalaisuustaidoista.