Salla Nurminen

Asiantuntija, Kestävä arki, Sitra
Kuva: Miikka Pirinen / Sitra
Kuva: Miikka Pirinen / Sitra

Kuka?

Salla työskentelee Sitran Kestävä arki -tiimissä, joka levittää Suomessa tehtyjä, hyväksi todennettuja oppeja ja työkaluja maailmalle. Työssään hän vastaa Kestävän arjen Shift 1.5 -yhteisön rakentamisesta. Salla pitää yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kiinnostuneiden ihmisten ympärille muodostuvaa yhteisöä suunnattoman tärkeänä voimavarana. Muodolliset ja epämuodolliset yhteisöt saattavat olla avain aikamme suurimpien haasteiden ratkaisuun. Sallaa kiehtoo konseptointi, sensemaking ja viestinnän loputtomat mahdollisuudet.

Mitä?

Salla on ehtinyt työskennellä Sitrassa mm. Ratkaisu 100 –haastekilpailussa, Sitra Labissa sekä kestävän arjen tekoihin tähdänneessä Maapalloliiga-kehitysohjelmassa. Näiden puitteissa sekä perinteinen että verkkotapahtumaosaaminen on syventynyt ja yhteisöjen ja verkostojen rakennuksen lainalaisuudet kirkastuneet. Salla vastaa kysymyksiin ja neuvoo mielellään myös på svenska.

Repusta Sallalta löytyy valtiotieteen maisterin paperit sekä ala-asteella pokattu Hymytyttö-patsas.

Häh?

Salla innostuu uusista asioista helposti, ja saa suurta nautintoa to do -listojen tehtävien yliviivaamisesta. Vapaa-ajalla monitoimityöpiste vaihtuu rinkkaan, koripalloon tai johonkin urheilulajiin, josta saa adrenaliiniboostia. 

Salla uskoo, että tulevaisuudessa teknologian kehityksen ja robotisaation myötä yhteiskuntatieteilijöiden kysyntä kasvaa (entistäkin) suuremmaksi. 

Tältä kirjoittajalta

Luitko jo?