Sari Laine

Johtava asiantuntija, Kestävä arki, Sitra
Kuva: Miikka Pirinen / Sitra
Kuva: Miikka Pirinen / Sitra

Kuka?

Sari pohtii päivittäin ihmisten innostumista muutokseen sekä pienten tekojen muuttumista tavoiksi. Resurssiviisas kansalainen -tiimissä Sari erityisesti etsii kokeilujen avulla ketteriä tapoja testata uusia toimintamalleja ja pyrkii aina vain paremmin ymmärtämään meidän kaikkien motiiveja muuttaa arkea kestävämmäksi.

Mitä?

Sarilla on monen vuoden kokemus ihmislähtöisestä suunnittelusta erilaisia toimintoja kehitettäessä. Kokeilukulttuuri, kestävä kehitys ja muutoksen syntyminen ruohonjuuritasolla ovat tällä hetkellä Sarin kiinnostuksen keskiössä. Sari on toiminut aikaisemmin liikkeenjohdon konsulttina sekä ollut mukana kehittämässä työelämää muotoiluajattelun avulla. Opiskelujaan hän on suorittanut Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa sekä Cambridgen yliopistossa.

Tällä hetkellä Sari vetää Maapalloliigaa. Se haastaa järjestöt ja yhdistykset kehittämään ratkaisun, joka innostaa ja aktivoi ihmisiä arjessaan ympäristöystävällisiin tekoihin. ”Saimme 66 hakemusta ympäri Suomea. Ideoita oli laidasta laitaan: kampanjoita, tapahtumia, verkostojen luomista ja sovelluksia. Odotan innolla kehitysohjelmaa ja ideoiden eteenpäin viemistä. Olisi todella hienoa, jos Maapalloliigan kautta löytyy konsepteja, jotka leviävät Suomeen laajasti.”

Häh?

Uutuus-friikkinä Sari aina etsii uusia ajatuksia, trendejä, paikkoja ja ilmiöitä. Parasta elämässä hänen mielestään on matkustelu, koripallo, jalkapallo, baletti, lukeminen ja kokkailu kolmen tyttären ja aviomiehen kera.

Sari uskoo, että vaikkakin teknologian kehittyminen auttaa meitä tulevaisuudessa elämään kestävämmin, niin ratkaisu olemme me ihmiset ja ”ihmisyyden” arvostus robottihypen keskellä kokee renessanssin.

Tältä kirjoittajalta

Luitko jo?