Sari Laine

Asiantuntija, Resurssiviisas kansalainen, Sitra

+358 (294) 618 445

Kuka?

Sari pohtii päivittäin ihmisten innostumista muutokseen sekä pienten tekojen muuttumista tavoiksi. Resurssiviisas kansalainen -tiimissä Sari erityisesti etsii kokeilujen avulla ketteriä tapoja testata uusia toimintamalleja ja pyrkii aina vain paremmin ymmärtämään meidän kaikkien motiiveja muuttaa arkea kestävämmäksi.

Mitä?

Sarilla on monen vuoden kokemus ihmislähtöisestä suunnittelusta erilaisia toimintoja kehitettäessä. Kokeilukulttuuri, kestävä kehitys ja muutoksen syntyminen ruohonjuuritasolla ovat tällä hetkellä Sarin kiinnostuksen keskiössä. Sari on toiminut aikaisemmin liikkeenjohdon konsulttina sekä ollut mukana kehittämässä työelämää muotoiluajattelun avulla. Opiskelujaan hän on suorittanut Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa sekä Cambridgen yliopistossa.

Tällä hetkellä Sarilla on työn alla Fiksu Arki -yrityskilpailun tuomarointi. ”Odotan innolla kilpailijoiden hakemuksia ja ratkaisuja kestävään arkeen. Minua erityisesti kiinnostavat liikkumisen eri ratkaisut ja miten ne liittyvät eri tilanteisiin kätevästi. Myös kestävään arkeen kannustavat ratkaisut ja asenteisiin vaikuttavat ideat ovat lähellä sydäntäni. Osallistu kilpailuun ja tehdään kestävästä arjesta hauskaa yhdessä!”

Häh?

Uutuus-friikkinä Sari aina etsii uusia ajatuksia, trendejä, paikkoja ja ilmiöitä. Parasta elämässä hänen mielestään on matkustelu, koripallo, jalkapallo, baletti, lukeminen ja kokkailu kolmen tyttären ja aviomiehen kera.

Sari uskoo, että vaikkakin teknologian kehittyminen auttaa meitä tulevaisuudessa elämään kestävämmin, niin ratkaisu olemme me ihmiset ja ”ihmisyyden” arvostus robottihypen keskellä kokee renessanssin.

Tältä kirjoittajalta

Luitko jo?