ihmiset

Sari Laine

Johtava asiantuntija, Luonto ja arki

Kuka?

Sari pohtii päivittäin ihmisten innostumista muutokseen sekä pienten tekojen muuttumista tavoiksi. Luonto ja arki -projektissa Sari erityisesti etsii kokeilujen avulla ketteriä tapoja visioida ja kuvitella kestävää hyvää arkista tulevaisuutta. Tarvitsemme uusia positiivisia kestävän elämän tulevaisuuskuvia, joista innostumme ja joita kohti lähdemme tekemään muutosta.

Mitä?

Sarilla on monen vuoden kokemus ihmislähtöisestä suunnittelusta erilaisia toimintoja kehitettäessä. Tällä hetkellä kiinnostavat erityisesti hyvä kestävä elämä, käyttäytymisen muuttaminen ja erilaiset motivaatiot ja roolit. Sari on toiminut aikaisemmin liikkeenjohdon konsulttina sekä ollut mukana kehittämässä työelämää muotoiluajattelun avulla. Opiskelujaan hän on suorittanut Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa ja Cambridgen yliopistossa.

Tällä hetkellä Sarin pöydällä on uuden tiedon tuottamista arkisten valintojen merkityksestä luonnon monimuotoisuuteen sekä erilaisten työkalujen kehitystä, jotta voimme visioida ja unelmoida kestävää hyvää arkea. Sari on mukana myös eurooppalaisessa PSLifestyle-projektissa, jossa skaalataan Suomessa testattuja ja hyväksi todettuja työkaluja kansainvälisesti ja näin vauhdittaa muutosta kestävämpään arkeen.

Häh?

Uteliaana kehittäjätyyppinä Sari aina etsii uusia ajatuksia, trendejä, paikkoja ja ilmiöitä.

Parasta elämässä hänen mielestään tällä hetkellä on Bruno-koiran kanssa ulkoilu, lasten harrastuksissa mukana oleminen, lukeminen ja kotona hengailu kolmen tyttären ja aviomiehen kera.

Sari uskoo, että vaikka teknologian kehittyminen auttaa meitä tulevaisuudessa elämään kestävämmin, lopulta ratkaisu olemme me ihmiset.