Vesa-Matti Lahti

Johtava asiantuntija, Ennakointi ja Strategia, Sitra


Kuka?

Vesa-Matti Lahti työskentelee Sitran ennakointitiimissä. Hän on erityisen kiinnostunut kirjoittamisesta, jakamistaloudesta, perustulosta ja ilmastonmuutoksen yhteiskunnallisista puolista.

Mitä?

Vesa-Matti on valtiotieteiden tohtori. Väitöskirjansa hän teki ympäristösosiologian alalta. Hän on aiemmin työskennellyt Euroopan komission tutkimuspääosastossa, Suomen Akatemiassa ja toimittajana esimerkiksi Helsingin Sanomissa sekä kirjoittanut tai toimittanut useita tietokirjoja: Vesa-Matti oli mukana kirjoittamassa Maailman tila ja Suomi -kirjaa, joka voitti Tieto-Finlandia-palkinnon vuonna 2000. Vuonna 2013 julkaistiin Kaikki jakoon! Kohti uutta yhteisöllistä taloutta, jonka hän kirjoitti yhdessä Jenni Selosmaan kanssa.

Vesa-Matti keskustelee mielellään asiasta kuin asiasta. Ota siis rohkeasti yhteyttä!

Häh?

Vapaa-ajalla Vesa-Matti harrastaa 1920-luvun historiaa, sulkapalloa, sököä ja seuraelämää. Vesa-Mattia ilahduttavat omat lapset ja muut hyvät ihmiset. Toki myös hyvät näytelmät, elokuvat ja kirjat.

Vesa-Matti uskoo, että seuraavina vuosikymmeninä emme – valitettavasti – pääse ilmastonmuutoksen seurauksia pakoon. Niiden lieventämiseksi pitää etsiä ratkaisuja jo nyt.

Tältä kirjoittajalta

Luitko jo?