ihmiset

Vilma Turkki

Projektikoordinaattori, Luonto ja arki

Kuka? 

Vilma Turkki työskentelee harjoittelijana Luontoa vahvistava kiertotalous -projektissa. Vilma auttaa tiimiä koordinoinnissa, taustatietojen keräämisessä, ideoinnissa ja kesällä päättyvän projektin vaikuttavuuden varmistamisessa.  

Mitä?  

Vilma viimeistelee tutkintoaan Helsingin yliopistolla elintarviketalouden ja kulutuksen maisteriohjelmassa, jossa hän on keskittynyt ruokajärjestelmän kestävyyteen liittyviin kysymyksiin EU-painotuksella. Ruokasektorin tuntemus onkin vienyt Vilman aiemmin maa- ja metsätalousministeriöön sekä MTK:lle, joissa hän laajensi alkutuotannon ja maatalouspolitiikan osaamistaan. 

Vilma haluaa oppia lisää kiertotaloudesta ja luonnon monimuotoisuudesta. Myös oppien käytännön jalkauttaminen kiinnostaa, jotta sanoista tulee tekoja.   

Häh? 

Vapaa-ajalla Vilma seikkailee metsäpoluilla, tuunailee Tori-löytöjä, kasvattaa hyötykasveja ja syö kolmen kaverin jäätelöitä.  

Vilma uskoo, että muutaman vuoden päästä henkilöstöravintoloissa ja kouluruokaloissa ei ole erikseen kasvisruokapäiviä, Cafe Picnicin kanat eivät tule Thaimaasta eikä lähiruokakaupan tarjousliha ole brasilialaista. Hän uskoo, että kasvisruokailusta tulee uusi normaali ja fleksaajien eläinkunnan tuotteet ovat kotimaisia.