ihmiset

Vilma Turkki

Asiantuntija (pitkällä vapaalla), Luonto ja arki

Kuka? 

Vilma Turkki työskentelee asiantuntijana Luonto ja arki -projektissa. Hän keskittyy työssään kertomaan luonnon terveysvaikutuksista ja tämän kautta innostamaan suomalaisia tekemään kestävämpiä valintoja arjessaan. Vilma on myös mukana luomassa kaikille meille keinoja kuvitella, miltä oma elämä voisi näyttää luonnon kantokyvyn rajoissa – ilman arjen kurjistumista. Lisäksi Vilma pyrkii motivoimaan suomalaisia muuttamaan ruokatottumuksiaan kestävämmiksi.

Mitä?

Vilma on koulutukseltaan maatalous- ja metsätieteiden maisteri Helsingin yliopistosta. Opinnoissaan hän keskittyi ruokajärjestelmän kestävyyteen EU-painotuksella.

Sitra-ura alkoi Luontoa vahvistava kiertotalous -projektissa, jossa muun muassa kehitettiin yrityksille työkaluja, joilla liiketoimintaa pystyi muuttamaan kiertotalouden mukaiseksi. Ennen Sitraa Vilma on työskennellyt Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitossa MTK:ssa ja maa- ja metsätalousministeriössä, joissa hän laajensi osaamistaan alkutuotannosta ja maatalouspolitiikasta.

Tulevaisuudessa Vilma haluaisi työskennellä myös polarisaation lieventämisen parissa. Hän pyrkiikin jatkuvasti tuomaan keskusteluihin ja omaan toimintaansa lisää muiden kuuntelemista ja moniäänisyyden huomioimista.

Häh?

Vapaa-ajallaan Vilma tykkää viettää aikaa kavereiden kanssa, hiihtää metsämaisemissa, kasvattaa hyötykasveja ja kokeilla uusia jäätelömakuja.

Hän uskoo ja toivoo, että vuonna 2035 suomalaiset käyvät arjen keskellä enemmän lähiluonnossa ja yhteiskunnallinen vastakkainasettelu on lieventynyt.

Mistä on kyse?