Julkaistu 07.06.2017

Eväitä työelämään

Kirjoittaja
Asiantuntija, Osaamisen aika, Sitra
Milma Arola on työelämän, organisaatioiden kehittämisen ja oppimisen tuntija. Työssään Milma etsii ratkaisuja työpaikkojen ja julkishallinnon uudistumiseen sekä korkeasti koulutettujen työelämävalmiuksien kehittämiseen. Milma nauttii, kun saa ajatella laajasti ja tarttua tuumasta toimeen vaikkapa kokeillen. Uuden oppiminen on (työ)elämän suola.

Millaista työelämä on nyt ja tulevina vuosina? Miten pärjään ja viihdyn siinä pelissä? Nämä kysymykset pyörivät varmasti monen nuoren ja yhtä lailla työelämässä pitkään mukana olleen päässä.

Näkökulmia työn tulevaisuuteen tarjotaan silti lähinnä ylätasolta katsoen. Pohditaan vaikkapa työtä koskevan sääntelyn kokonaisuutta ja koulutusjärjestelmän kykyä tarjota oikeanlaista opetusta. Ihminen ja yksilö ovat usein turhan kaukana näistä pohdinnoista.

Tässä julkaisussa Sitra esittelee käytännönläheisiä reseptejä, jotka auttavat oman työtulevaisuuden rakentamisessa ja siinä, miten nuoret voisivat löytää itselleen sopivimpia paikkoja muuttuvassa työelämässä. Reseptejä, jotka lähtevät yksilötasolta ja joissa ei ole vastakkainasettelua eri osapuolten kesken. Reseptejä, jotka voisivat muokata muuttuvaa työtä mielekkääksi osaksi nuorten elämää.

Julkaisun perustiedot

Otsikko

Eväitä työelämään

Alaotsikko

Kuusi tapaa lisätä korkeakouluopiskelijoiden työelämävalmiuksia

Tekijät

Milma Arola (toim.), Saara Gröhn, Katja Kaihua, Minna Puisto

Julkaisupaikka

Helsinki

Julkaisuvuosi

2017

Julkaisija

Sitra

Sivumäärä

32 s.

ISBN (nid.)

978-952-347-005-7

ISBN (PDF)

978-952-347-006-4

ISSN (nid.)

1796-7104

ISSN (PDF)

1796-7112

Aihe

työ, työelämä, nuoret, tulevaisuus, korkeakoulutetut

Sarja

Sitran selvityksiä

Julkaisun numero

123

Mistä on kyse?