Milma Arola

Asiantuntija, Osaamisen aika, Sitra


Kuka?

Milma on työelämän uudistumisen, organisaatioiden kehittämisen ja yhdessä oppimisen asiantuntija. Milma työskentelee Osaamisen aika -avainalueella, jossa rakennetaan elinikäisen oppimisen Suomea. Työurat ovat muuttumassa oppimisuriksi, ja työ ja oppiminen kietoutuvat entistäkin tiiviimmin yhteen. Milman erityisenä kiinnostuksen kohteena on elinikäinen oppiminen työelämän kontekstissa eli se, miten eri toimijat luovat yhteistä tulevaisuuskuvaa oppivasta Suomesta.

Mitä?

Milma on työskennellyt työelämän ja organisaatioiden kehittämisen sekä aikuisten oppimisen parissa niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla. Verkostomaiset projektit, ryhmäprosessien fasilitointi, kokeileva kehittäminen ja toiminnalliset menetelmät ovat lähellä sydäntä. Koulutukseltaan Milma on sosiologi ja opettaja.

Milma on oikea henkilö, jos haluat keskustella työelämän tulevaisuudesta, organisaatioiden uudistumisesta, poikkihallinnollisesta ja -yhteiskunnallisesta yhdessä tekemisestä sekä oppimisesta työurilla.

Milma uskoo ihmisten kohtaamisiin, sattumien ja sivupolkujen arvoon sekä oman ajattelun tietoiseen reflektointiin. Ihmisläheinen ruohonjuuritason lähestymistapa on Milman mielestä hedelmällisin myös suurissa yhteiskunnallisissa kysymyksissä. Milma nauttii, kun saa ajatella laajasti ja tarttua tuumasta toimeen vaikkapa kokeillen.

Häh?

Uuden oppiminen on Milman mielestä elämän suola. Omien kuplien rikkominen ja itselleen uusien asioiden kokeileminen ovat oppimismatkoja itseen, ihmisyyteen ja maailmaan. Parasta Milman elämässä ovat perhe ja syvät ihmissuhteet. Milma nauttii pitkistä kävelylenkeistä ja tanssillisesta kuntoilusta. Onnea ovat arjen pienet asiat, kuten lapsen halaus, kuppi iltateetä ja pöljä tekstiviesti läheiseltä. Luovan ilmaisun ystävänä Milma kirjoittaa Twitter-novelleja (#twitternovelli), harrastaa improvisaatiota ja opiskelee draamakasvatusta.

Milma uskoo, että tulevaisuudessa oppiminen nähdään entistäkin kollektiivisempana. Uusi osaaminen ja oivallukset syntyvät ihmisten kohtaamisissa. Rehellisyys itselle ja itsetuntemus nousevat työelämävalmiuksien ytimeen.

Tältä kirjoittajalta

Luitko jo?

Mistä on kyse?