julkaisut

Hyvinvoinnin seuraava erä – Visio kestävän hyvinvointiyhteiskunnan tulevaisuudesta

Kirjoittaja

Vesa-Matti Lahti

Johtava asiantuntija, Ennakointi ja strategia

Julkaistu

Suomessa ja muissa kehittyneissä yhteiskunnissa ollaan ison murroksen kynnyksellä. Perinteisen palkkatyön oheen syntyy uusia toimeentulon malleja. Edustuksellisen demokratian rinnalle kehittyy uusia osallisuuden muotoja. Maapallon kantokyvyn rajat lähestyvät. Edistyksen on rakennuttava muidenkin arvojen kuin taloudellisen kasvun varaan. Monet teollisen aikakauden rakenteet ja ratkaisumallit menettävät tehoaan. Pelkästään niitä hienosäätämällä emme pysty ratkaisemaan viheliäisiä yhteiskunnallisia ongelmia.

Tarvitsemme toivoa herättäviä näkymiä tulevasta. Pelkkä asioiden ennallaan pitäminen ei riitä innostavaksi visioksi. Tässä kirjassa esitetään positiivinen visio eli kerrotaan, millaisista yhteiskuntapoliittisista rakennuspalikoista ja arjen tason ratkaisuista syntyy hyvinvoinnin seuraava erä. Visiota rakennetaan pohjoismaiseen yhteiskuntamalliin liitettyihin ihanteisiin nojaten.

Suomesta on historian kuluessa kerta toisensa jälkeen löytynyt kykyä valita edistys yhteiskuntapolitiikan punaiseksi langaksi. Uskallammeko yhä tehdä rohkeita valintoja ja uskoa edistykseen? Tulevaisuus ei vain tapahdu, vaan se tehdään yhdessä.

Kirjan myynti: SKS-verkkokauppa

Hinta: 26,00 € (23,64 € alv 0)

Julkaisun perustiedot

Otsikko

Hyvinvoinnin seuraava erä

Alaotsikko

Visio kestävän hyvinvointiyhteiskunnan tulevaisuudesta

Tekijät

Vesa-Matti Lahti (Toim.)

Julkaisupaikka

Helsinki

Julkaisuvuosi

2018

Julkaisija

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Sivumäärä

274 s.

ISBN (nid.)

978-952-222-985-4

ISSN (nid.)

0785-8388

Aihe

yhteiskuntapolitiikka, jälkiteollinen yhteiskunta, hyvinvointivaltio, tulevaisuus, yhteiskunta, arvot, visiot, työn uusjako, demokratia, kestävä kehitys, yhteiskuntakehitys

Sarja

Sitra

Julkaisun numero

307

Mistä on kyse?