julkaisut

Tarinoita tulevaisuudesta – Sitran matka t&k-rahoittajasta yhteiskunnalliseksi muutosagentiksi

Kirjoittajat

Noora Mattila

Toimittaja

Julkaistu

Jotkut Sitran kanssa yhteistyötä tehneet ovat joskus kuvailleet rahastoa tuliseksi kumppaniksi. Aluksi suhde on intohimoinen, mutta pian huomio jo siirtyy uuteen kohteeseen. Tämä siksi, ettei (tulevaisuus)rahaston kuulukaan asettua aloilleen. Sen tarkoitus on toimia katalysaattorina – saada asioita liikkeelle, jonka jälkeen kumppanin on selvittävä omin siivin eteenpäin.

Silti Sitran historiaa lähemmin tarkastellessa voi nähdä johdonmukaista työtä suurten muutosten edistämiseksi oli sitten kyse ennakointitoiminnasta, digitalisaation edistämisestä tai työstä ympäristöasioiden saralla.

Tämä reportaasimaisesti koottu historiakatsaus kertoo tulevaisuusorganisaation työstä eri aikakausilla. Äänessä ovat sitralaiset eri vuosikymmeniltä. He kertovat ennakkoluulottomuudesta ja uskalluksesta kokeilla, mitkä ovat edelleenkin perusedellytyksiä tulevaisuustyölle. Samalla piirtyy kuva yhteiskunnallisen työn ja tekemisen haasteista, mutta myös tuloksista.

Uudistaminen vaatii rohkeutta.

Julkaisun perustiedot

Otsikko

Tarinoita tulevaisuudesta

Alaotsikko

Sitran matka t&k-rahoittajasta yhteiskunnalliseksi muutosagentiksi

Tekijät

Ann-Mari Huhtanen, Noora Mattila et. al.

Julkaisupaikka

Helsinki

Julkaisuvuosi

2017

Julkaisija

Sitra

Sivumäärä

149 s.

ISBN (nid.)

978-952-347-018-7

ISBN (PDF)

978-952-347-000-2

Aihe

historia, Sitra, yhteiskunta, hyvinvointivaltio, ennakointi, tutkimus- ja kehittämistoiminta, tulevaisuus, talouskasvu, kilpailukyky, teknologia, pääomasijoittaminen, tuotekehitys, ympäristö, rahastot, talouspolitiikka, koulutus, innovaatiot

Mistä on kyse?