Seriestripp
Beräknad läsningstid 2 min

Seriestrippar om upptäckandet av sitt eget kunnande

Att studera sina egna styrkor, kunskaper och färdigheter väcker många känslor. Vi bad serietecknaren Joonas Lehtimäki att rita några seriestrippar om situationer i vilka man måste fundera på sitt eget kunnande.

Författare

Publicerad

Det är inte alltid lätt att upptäcka sitt kunnande och att berätta om det. Det känns som om någon annan ändå kan bättre, eller så nedvärderar man sitt kunnande.

Upptäck ditt kunnande-veckorna väcker vi, tillsammans med över 350 aktörer (listan på finska), finländare i arbetsför ålder att upptäcka sina egna kunskaper, färdigheter och styrkor och att göra dem synliga.

Var och en av oss har mångsidigt och värdefullt kunnande!

I samarbete med Yle Oppiminen kontaktade vi två seriekonstnärer, Joonas Lehtimäki och Apila Pepita, och bad dem presentera sina egna tolkningar av situationer i vilka man upptäcker sitt kunnande. Lehtimäkis serier finns också på svenska.

Serietecknare Joonas Lehtimäki.
Serietecknare Joonas Lehtimäki.

Joonas Lehtimäki har tecknat serier sedan han var liten, och i dag är han känd för serien Anonyymit eläimet. Han berättar att det var överraskande svårt att hitta på ämnen för serierna.

”Det är faktiskt ofta det svåraste arbetsmomentet när man tecknar serier. Till all lycka hade arbetsgruppen bakgrundsmaterial och användbara idéer som var till hjälp i arbetet. Det egentliga tecknandet var trevligt och gick snabbare.”

”Trots en besvärlig början blev de färdiga serierna jättebra. Jag förstod att om man har kunnande, blir resultatet bra trots svårigheter”, berättar Lehtimäki.

Den engelska vännen

Seriestripp 1 Joonas Lehtimäki

I ett positivt ljus

Seriestripp 2 Joonas LehtimäkiDet irriterande lejonet

Seriestripp 3 Joonas LehtimäkiTårtan

Seriestripp 4 Joonas LehtimäkiVolten

Seriestripp 5 Joonas Lehtimäki

Läs mer om Upptäck ditt kunnande-veckorna och titta på verktygen och övningarna som hjälper dig att upptäcka ditt kunnande och att uttrycka det i ord.

 

Vad handlar det om?