nyheter
Beräknad läsningstid 2 min

Heurekas och Sitras framtidsutställning reser till Australien

Utställningen Sju syskon från framtiden är öppen fram till den 13 januari 2019. Heureka sålde konceptet till Australien, och därför flyger syskonen från Vanda till Adelaide.

Författare

Publicerad

Heureka har sålt utställningen Sju syskon från framtiden till det australiska vetenskapscentret MOD. Där flyttar de sju syskonens berättelse till Adelaide i södra Australien, som håller på att förvandlas till öken. Vetenskapscentret vid universitetet i södra Australien riktar in sig på framtiden och kommer att öppna en egen version av utställningen i november. Detta är första gången som Heureka säljer ett utställningskoncept utomlands.

Sitras och Heurekas utställning om framtidens Finland

Sju syskon från framtiden, som är öppen fram till den 13 januari 2019, är en utställning om framtidens Finland. Det Finland som påverkas av megatrender som formar om världen, men som vi tillsammans bygger upp med våra dagliga val.

Den fiktiva artificiella intelligensen Jennifer och den sympatiska roboten Pepper leder besökarna i utställningen. Riktningen för Finlands framtid och värden som leder till den behandlas via de sju oeniga syskonen. Huvudpersonen i den starkt visuella utställningen, som också är präglad av storytelling, är emellertid besökaren själv.

Till Australien såldes utställningens koncept, vilket innebär att utställningen i Adelaide behandlar framtiden ur deras eget perspektiv.

Utställningen, som skapades som ett samarbete mellan Heureka och Sitra öppnades i samband med Sitras 50-årsjubileum den 16 november 2017, och var en del av Finland 100- och Sitra 50-jubileumsåren. Utställningen och dess koncept togs fram med finländska ungdomar på sju orter under 2016 och 2017.

 

 

Vad handlar det om?