Arvioitu lukuaika 1 min

Heurekan ja Sitran tulevaisuusnäyttely matkaa Australiaan

Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -näyttely on auki vielä 13.1.2019 saakka. Heureka myi konseptin Australiaan, joten Vantaan jälkeen sisarukset lentävät Adelaideen.

Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta: Simone, Auvo, Erna, Laura, Tomas, Tino ja Julia. Tavattavissa Heurekassa 13.1.2019 saakka.

Kirjoittaja

Jenni Sarolahti

Julkaistu

Heureka on myynyt Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -näyttelyn konseptin australialaiselle MOD.-tiedekeskukselle, joka siirtää seitsemän sisaruksen tarinan Adelaideen, aavikoituvaan Etelä-Australiaan. Etelä-Australian yliopiston tiedekeskus on tulevaisuuteen suuntautuva ja aikoo avata oman versionsa näyttelystä marraskuussa. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Heureka myy näyttelynsä konseptin ulkomaille.

Sitran ja Heurekan näyttely tulevaisuuden Suomesta

Heurekassa 13.1.2019 saakka avoinna oleva Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta on näyttely tulevaisuuden Suomesta. Siitä Suomesta, johon maailmaa mylläävät megatrendit vaikuttavat, mutta jota me yhdessä joka päiväisillä valinnoillamme rakennamme.

Näyttelyyn johdattavat kuvitteellinen tekoäly Jennifer ja sympaattinen Pepper-robotti. Suomen tulevaisuuden suuntia ja niihin johdattavia arvoja puntaroidaan seitsemän erimielisen sisaruksen kautta. Vahvasti visuaalisen ja tarinallisen näyttelyn päähenkilö on kuitenkin näyttelyvieras itse.

Australiaan myytiin näyttelyn konsepti, eli Adelaiden näyttelyssä pohditaan tulevaisuutta heidän omasta näkökulmastaan.

Heurekan ja Sitran yhteistyöllä syntynyt näyttely avautui Sitran 50-vuotisjuhlien yhteydessä 16.11.2017, ja se oli osa Suomi 100- ja Sitra 50 -juhlavuosia. Näyttelyä ja sen konseptia rakennettiin suomalaisten nuorten kanssa seitsemällä paikkakunnalla vuosien 2016 ja 2017 aikana.

Lisätietoa

Heurekan tiedote: Tulevaisuusnäyttely koettavissa Heurekassa 13.1.2019 saakka – sen jälkeen Australiassa
Sitran ja Heurekan yhteinen Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -hanke

 

Hanke

Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta

Sitran ja Heurekan yhteinen näyttely  avaa ikkunoita tulevaisuuteen ja antaa eväitä oivalluksille. Näyttely aukeaa Heurekassa 17.11.2017, mutta sitä ennen näyttelyn päätähdet, seitsemän sisarusta, rakennetaan kiertueella ympäri Suomea.

Kirjoittaja

Jenni Sarolahti

Julkaistu

Suosittelemme

Tästä eteenpäin.

Mistä on kyse?