nyheter
Beräknad läsningstid 3 min

WCEF2024, World Circular Economy Forum, 15-18 april i Bryssel, uppmanar till handling

World Circular Economy Forum WCEF2024 bjuder in nästa vårs deltagare att arbeta runt ett gemensamt bord: för första gången kommer det fyra dagar långa forumet också att innehålla workshops för deltagarna. Nästa års forum kommer särskilt att fokusera på hur man kan omvandla förståelsen av den cirkulära ekonomin till konkreta åtgärder.

Författarna

Tuula Sjöstedt

Expert, Kommunikation och samarbetsrelationer

Samuli Laita

Ledande Expert, Kommunikation och samarbetsrelationer

Publicerad

World Circular Economy Forum WCEF, nu inne på sitt åttonde år, är ett evenemang som startades i Finland. WCEF samlar ledare, beslutsfattare och experter från företag, myndigheter, civilsamhället och den akademiska världen för att diskutera världens bästa lösningar för cirkulär ekonomi. Forumet har tidigare hållits i Finland, Nederländerna, Japan, Kanada och Rwanda i Afrika.

Nästa års forum kommer att driva på diskussionerna, särskilt om styrning, finansiering, sysselsättning, företagande och innovation – ämnen som är avgörande för omställningen till en cirkulär ekonomi.

Nästa vår, den 15-18 april 2024, arrangeras WCEF av Sitra i samarbete med FN:s Internationella resurspanel (IRP) och nederländska Circle Economy Foundation samt flera internationella partner.

Forumets placering i EU:s hjärta i Bryssel återspeglas också i programmet: den årliga konferensen för europeiska aktörer inom cirkulär ekonomi kommer att integreras i WCEF2024-programmet. Det handlar om ett årligt evenemang för det nätverk som inrättats av Europeiska kommissionen och europeiska ekonomiska och sociala kommittén. Dessutom kommer det belgiska EU-ordförandeskapet i vår att ansvara för forumets tredje dag. Denna dag kommer särskilt att fokusera på ett antal specifika ämnen inom cirkulär ekonomi. Det kommer också att erbjudas guidade turer till belgiska företag inom den cirkulära ekonomin.

Forumet, som är resultatet av ett internationellt samarbete, syftar till att påskynda den globala omställningen till en cirkulär ekonomi. Forumet kommer att vara en verkligt internationell mötesplats som erbjuder sina deltagare möjligheter till genuint lärande, möten med företrädare från olika sektorer och geografiska områden och ökat samarbete.

Online-deltagande är öppet för alla och kostnadsfritt

Online-deltagande i huvudevenemanget WCEF2024 är öppet för alla och kostnadsfritt. WCEF Studios kommer också att hållas runt om i världen för att samla och följa huvudevenemanget.

Huvudevenemanget kommer att äga rum på Square Exhibition Centre i Bryssel den 15-16 april. Deltagande på plats i huvudevenemanget sker endast genom inbjudan. Över 30 utställningsmontrar vid huvudevenemanget kommer att visa upp intressanta cirkulära lösningar från hela världen. Huvudprogrammet och de första talarna kommer att offentliggöras i januari 2024, då även inbjudan till utställare öppnas.

Den tredje och fjärde dagen av forumet kommer att innehålla djupgående, acceleratorliknande evenemang som anordnas av WCEF:s många partner. Dessa evenemang anordnas inte bara i Bryssel, utan också på olika platser runt om i världen eller online. Det detaljerade programmet för den tredje och fjärde dagen kommer att offentliggöras i början av mars 2024.

Du kan följa utvecklingen av programmet genom att prenumerera på WCEF:s nyhetsbrev (på engelska).

Vad handlar det om?